Мало хто знає, яка різниця в користі молока, яке зберігається 3 дні та 6 місяців

І дарма

Купуючи в магазині молоко, багато хто вибирає продукт із тривалим терміном зберігання, адже це зручно. Молоко з коротким терміном придатності у багатьох вдома псується.

Втім, спеціалісти пояснюють, що ультрапастеризоване молоко відрізняється від звичайного навіть смаком, хоча це й не дуже помітно. Пастеризація та стерилізація – методи термічної обробки, при яких гинуть бактерії та збільшується термін зберігання.

При пастеризації молоко нагрівають до 60-80 градусів, при ультрапастеризації – до 135-150 градусів. Пастеризоване молоко зберігається до двох тижнів, стерилізоване може пролежати у холодильнику й пів року.

Однак при ультрапастеризації гинуть корисні молочнокислі бактерії та руйнуються вітаміни С та B12, а смак продукту стає нейтральним.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень