Максименко пригрозив криміналом власнику «мармеладної» будівлі поблизу драмтеатру

Усі оформлені документи на будівлю, що на вулиці Гетьмана Сагайдачного, 1, поблизу драмтеатру, передадуть у Київ. Аби остаточно зробити з неї пам’ятку архітектури

У приміщенні колишньої «мармеладної» фабрики зараз офіси, а в підвалі – паб. Нагадаємо, на початку 2017 року рівненські активісти забили на сполох через можливе знищення цієї будівлі і побудови на її території чергової багатоповерхівки.

Максименко переймається долею старої двоповерхової будівлі ХІХ століття — раніше у ній була лазня «Нептун», потім мармеладна фабрика, згодом редакція газети «Зміна», а нині — офіси.

З’ясувалось, що днями міське управління культури і туризму оформило на цю будівлю паспорт об’єкта. Із цим документом внести будівлю у Єдиний реєстр пам’яток архітектури, що в Києві, простіше. Нині начальник профільного управління Тарас Максименко займається цим питанням.

Цю будівлю визнали потенційним об’єктом історико-культурної спадщини архітектури. Дали доручення нам як управлінню розробити паспорт об’єкта. Ми за три тижні його зробили. Зараз паспорт об’єкта мають затвердити на обласній комісії. Потім його передаємо у Київ. Там існує єдиний реєстр пам’яток архітектури місцевого і національного значення. І там, в Києві, вносить його, за поданням обласного управління культури, відділ історико-культурної спадщини, у місцевий реєстр. Тоді на таку будівлю все законодавство поширюється, і охоронні зони, і тому подібне, - пояснив Максименко.

Максименко стверджує, що власник будівлі колишньої мармеладної фабрики, і орендар землі під нею, поінформований про усі вищезгадані нюанси.

Це є власник рівненського пабу «Бочка». Цій людині ми надсилаємо листи, розпорядження, попередження про те, що тут будуватись не можна. Ця людина ігнорує усі наші попередження, але це не звільнить його від кримінальної відповідальності у тому разі, як тут з’явиться чергова багатоповерхівка, наприклад, - додав Максименко.

Зауважимо, будівля належить громадянину України Василю Гайдуру. Він є власником ще кількох розважальних закладів міста.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень