Людину роблять щасливою три речі, - результат експерименту, що тривав 75 років

Дослідники з Гарварду впродовж 75 років стежили за життям, здоров'ям та самопочуттям 724 чоловіків з підліткового віку і до смерті

Дослідження стартувало у 1938 році, 60 його учасників ще живі і продовжують брати участь в цьому експерименті, повідомляє УП.

Щорічно цих 724-х учасників дослідження запитували про їхнє здоров'я, особисте життя та роботу. За час експерименту проект змінив чотирьох керівників.

Раз на два роки учасникам надсилають запитання про їхнє життя. Але крім того, їх інтерв'юють вдома, аналізують їхні медичні дані, сканують мозок і роблять аналіз крові, записують розмови з дітьми і дружинами про життя цих чоловіків.

Дослідники зробили три висновки з цього експерименту

1. Добрі соціальні зв'язки корисні для нас, самотність вбиває. Ті учасники експерименту, які мали сім'ї чи друзів - щасливіші, фізично здоровіші і живуть довше, аніж ті, у кого таких соціальних зв'язку було мало.

2. Важливими є не лише наявність багатьох друзів чи партнера у шлюбі, але й якість цих близьких стосунків, адже життя у конфліктному середовищі шкодить здоров'ю. Найщасливіші з учасників експерименту у 80-річному віці зізнавались, що навіть коли вони відчували фізичний біль, їх не покидало відчуття щастя. Тоді як ті, хто почував себе нещасливим, відчували, що фізичний біль ставав ще сильнішим через поганий емоційний стан.

3. З'ясувалось, що хороші стосунки не лише захищають тіло, але й мозок!

Пам'ять залишалась кращою у тих, хто міг розраховувати на свого партнера. Навіть, якщо пара часто сварилась, але відчувала, що кожен може розраховувати один на одного у складних ситуаціях, для їхнього мозку це було терапевтично — пам'ять не погіршувалась так швидко, як в самотніх людей.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень