Люди стали більше читати завдяки мобільникам

Відповідно до дослідження, впродовж 2015 року звичайний житель Китаю прочитав вісім книг, причому цей показник дещо зріс в порівнянні зі статистикою попередніх років. Такий прогрес частково пояснюється розвитком мобільних технологій.

Напередодні Всесвітнього дня книг, Китайська академія друкарства та публікацій представила висновки своєї наукової роботи, засновані на опитуванні жителів Піднебесної з приводу їхніх звичок у читанні.

У дослідженні взяли участь більше 45 тисяч людей з міських і сільських регіонів країни. Для дорослих учасників опитування та підлітків було складено різні питання. Згідно з результатами дослідження, 81% китайців у віці до 17 років регулярно читають книги.

Ми виявили, що в цьому році рівень дорослих китайців, які регулярно читають, зріс до 79,6%. Більшість з них також є читачами мобільного контенту, - повідомив голова академії Вей Юшан.

З вісьми книг, які в 2015 році прочитав звичайний китаєць, три були в цифровому форматі. Як повідомляє Вей, аналогічне опитування французьких читачів показало, що з 16,7 книг, які в середньому прочитав один француз протягом 2014 року, тільки одна була в електронному форматі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень