Львів подарував Рівному унікальний «рецепт від безпритульних тварин» (ФОТО)

Секретний інгредієнт для зменшення їхньої кількості на вулицях

Учора у Рівному відбулась перша публічна консультація стосовно проблеми безпритульних тварин у місті. Ініціювала зустріч з громадськістю керівник громадської організації «Еко проджект груп», відома рівненська зоозахисниця Алла Лосік. Запросили також фахівців із Луцька і Львова.

На фото - Алла Лосік

Вони розповіли про перезапуск аналогічних програм у своїх містах і секретні «інгредієнти», які зробили ці програми дійсно ефективними.

         Як це діє у Львові

 

Про свій унікальний рецепт для зменшення кількості безпритульних тварин розповіла, зокрема, керівник львівського комунального підприємства ЛЕВ Оксана Кошак.

Керівник львівського комунального підприємства ЛЕВ Оксана Кошак

За її словами, у Львові близько століття відловлених тварин відразу знищували, а їхні решки переробляли і використовували для різних потреб. Проте цей метод боротьби ніяк не вплинув на зменшення чисельності безпритульних собак на вулицях міста, тож львів’яни почали шукати інші способи. Вже за кілька років місту вдалося вийти на новий рівень і стати одним із кращих в Україні у цьому плані:

У нас діє програма, яка дуже схожа на «стандартну»: відлов – вакцинація – стерилізація і відпуск на місце відлову. Але тут є одне слово, яке написане великими буквами і, по суті, має ключову роль: ПРИЛАШТУВАННЯ – це той унікальний рецепт для зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях.

Кожен працівник її підприємства докладає максимум зусиль для прилаштування тварин у сім’ї. Тільки так можна прибрати їх з вулиць, впевнена Оксана Кошак.

На сайті підприємства розміщують усю інформацію щодо тварин, які туди потрапили

         Відкритість і прозорість підприємства

 

У ЛКП «ЛЕВ» є власний сайт. На ньому можна знайти усю інформацію: кількість відловлених, стерилізованих і прилаштованих тварин, усе про волонтерську допомогу, вартість послуг у ветклініці, програми, які реалізовуються, витрачені кошти, а ще - десятки тварин, яких віддають на прилаштування тощо.

Тварини, яких можна "усиновити"

Так, з початку року на підприємстві опинилися 333 тварини, 311 з яких вже знайшли своїх господарів (93%).

Досягнути таких результатів вдалося спільними зусиллями – завдяки ефективній співпраці міської влади та зоозахисників, які свого часу допомогли підприємству «піднятися на ноги», у тому числі, й матеріально.

          Що ще?..

 

Аби Рівне «не пасло задніх» керівниця львівського підприємства порадила проводити у місті активнішу просвітницьку кампанію, акцентуючи увагу на молоді та школярах.

До прикладу, у всіх школах Львова запровадили спецкурс для 7-класників «Маленький Принц. Львів, що любить тварин». Він включає п’ять уроків – чотири з них проводять на уроках біології, п’ятий – це виїзд на підприємство. Аналогічну практику може перейняти і Рівне, впевнена Оксана Кошак.

 

Ще одним важливим кроком є створення окремого підприємства, яке займатиметься виключно безпритульними тваринами.

Утім, зоозахисниця Алла Лосік зазначила, що для цього нашому місту спершу потрібно змінити «Програму регулювання чисельності безпритульних тварин у місті на 2019 - 2022 роки» у якій чимало неточностей.

На публічні обговорення завітали також керівник стерилізаційного центру при КАТП 1728 Наталія Ющук (у рожевій кофтинці) і місцеві зооактивісти. Сутички між ними тривають

Для подальшої роботи над усіма проблемами у Рівному вирішили створити робочу групу. До неї мають увійти зоозахисники, представники громадськості та депутати.  

І наостанок - соціальний відеоролик, який свого часу «підірвав» Україну (відзнятий у Львові):

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень