«Луна війни» у Кустині (ФОТО)

На Рівненщині вилучили снаряди часів Другої світової війни

Бойові снаряди виявили у Костопільському та Березнівському районах. Найбільше сховище снарядів часів Другої світової війни виявили у Кустині Рівненського району - 129 снарядів та 8 артилерійських підривників.

Перше повідомлення до поліції надійшло о дев’ятій ранку 20 березня від голови сільської ради, що в полі села Кустин 41-річний місцевий житель під час пошуку металобрухту виявив сім ящиків зі снарядами. На місце події одразу прибули працівники вибухотехнічного відділу ГУНП в Рівненській області. Оглянувши знайдені ящики, поліцейські виявили 21 снаряд калібру 76 мм, 108 снарядів калібру 45 мм та вісім артилерійських підривників.

Наступне повідомлення надійшло до поліції близько 14 години. 38-річний мешканець Березного повідомив, що неподалік районного центру в урочищі «Верба» на ґрунтовій дорозі поблизу річки Случ під час пошуку предметів давнини за допомогою металошукача натрапив на артилерійський снаряд калібру 120 мм часів Другої Світової війни.

А вже через дві години до поліції звернувся 40-річний житель села Маща Костопільського району, що на вулиці Дружба райцентру на узбіччі дороги в заростях він помітив підозрілий пакет білого кольору. За результатами огляду вибухотехніками з’ясувалося, що то був артилерійський снаряд калібру 72 мм часів Другої світової війни.

Усі вилучені 139 вибухових предметів працівники вибухотехнічного відділу знешкодили на Рівненському військовому полігоні, адже усі вони відносяться до категорії небезпечних та особливо небезпечних.
 

Правоохоронці просять жителів Рівненської області у разі виявлення підозрілих предметів ні в якому разі не підходити близько, і тим паче не проводити жодних дій з ними, а одразу повідомляти до поліції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень