Відкрита кухня – у Рівному, або Де побачити, що вам готують (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Родзинки сучасної української кухні

У Рівному з’явився перший заклад з відкритою кухнею. Формат Open Kitchen тепер є у гастрокафе LOK, розташованому неподалік Рівненської ОДА.

Відвідувачі закладу можуть вільно стежити за приготуванням страви. Докладніше розповідає шеф-кухар LOK-кафе Олександр Медведь:

В нас вперше в Рівному така кухня відкритого типу. Можна прийти подивитися, як кухня готує страви. Люди йдуть на якісну їжу і хочуть побачити, як її готують. Крім того, відкрита кухня - це те, що дуже дисциплінує персонал.

Кухня

Напрямок кулінарії в LOK – це сучасна українська кухня. Її мета – прибрати з українських традиційних страв «шароварщину», каже кухар:

Модні зараз італійські, французькі страви. В нас українська кухня, однак сучасна. Без шароварщини. Той самий голубець, вареник треба гарно подати, обіграти, зробити на сучасний лад.

До прикладу, практикуємо в приготуванні страв су-від. Це коли страва готується в вакуумній упаковці в паровій бані. Продукти використовують власний сік і не віддають поживних речовин.

Олександр Медведь. Шеф-кухар ресторану та відомий у Рівному кулінар

Аби зменшити собівартість страв, LOK не використовує імпортних товарів. Сири беруть у Здолбунові, рибу в Заборолі та в інших районах Рівненщини, розповідає шеф-кухар:

У нас локальна кухня. Є угіддя в Тернопільській області, де ми вирощуємо продукцію без всяких хімікатів, екологічно чисту.

 

Бакалію використовуємо в місцевого виробника - молочну, м’ясну. В’ялимо свої помідори, готуємо свої гарбуз, картоплю.

Багато кухарів не знають, що в нас у Заборолі є чудове місце, де вирощують сома та талапію. Та ж сама форель: ми використовуємо річкову форель місцевого виробництва. Сир нам постачають зі Здолбунівщини. Але плануємо вийти на своє сироваріння. М’ясо так само беремо у господарствах, які тут є на місці. Баранину теж з Рівненщини. Перепілки теж наші.

Кухня

Олександр Медведь каже, що знайшов аналоги дорогих закордонних продуктів в Україні. Італійське прошуто заміняють стравою з Закарпаття.

От замість прошуто ми використовуємо закарпатський шовдир – це теж задня частина ноги, так само маринується, коптиться, сушиться, але коштує набагато дешевше. Утім за смаковими якостями не гірший.

 

Жоден французький шеф не купуватиме італійських продуктів. Поважаючий себе італієць не купуватиме французькі. Всі вони несуть до людей власну продукцію.

Розташоване гастро-кафе за адресою вулиця Кавказька, 9. Працює з 8-ї ранку до 23-ї вечора.

Нижче ви можете переглянути решту фото з гастрокафе Local Open Kitchen.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень