Літні табори на Рівненщині не мають грошей на відкриття сезону

Адже передбачені кошти закінчились через ріст цін та мінімалки

Літні табори відпочинку «Агатівка» та «Країна мрій» можуть не відкритись на новий літній сезон. Гроші, які заклади заробили за минуле літо, закінчились, адже з підняттям мінімальної заробітної плати і тарифів на комунальні послуги довелось витратитись більше, ніж розраховували.

Зараз табори відпочинку не мають коштів, щоб розпочати новий сезон. Персонал також доведеться звільнити. Лише одній «Агатівці» потрібно 10 млн для повноцінної роботи, проте коштів у обласному бюджеті передбачено значно менше, розповідає директор табору Петро Стахов:

В обласному бюджеті закладено 5 мільйонів 200 тисяч, а для того, щоб нормально функціонувати, тільки моєму закладу необхідно 10 мільйонів. Почати підготовку можна. Рішення кабміну стоїть – 3200, і нікуди нам від нього дітись, але постало питання, що першого червня ми не почнемо роботу.

Сьогодні ж на засіданні гуманітарної комісії Рівненської облради депутати винесли на наступну сесію проект про внесення змін до обласної програми оздоровлення дітей. Згідно зі змінами частину від плати за відпочинок в обраному дитиною таборі братиме на себе бюджет області та територіальних громад, тож потік юних клієнтів має збільшитись. Детальніше читайте тут: 

Діти на Рівненщині отримуватимуть путівки в санаторії за рахунок області

Проте керівництво таборів відпочинку не надто надіється на цю програму, адже раніше усе, чим допомагали їм з районів – це декількома десятками тисяч гривень, але цього санаторіям замало. Тож Петро Стахов запропонував створити депутатську робочу групу для того, аби владнати питання із фінансуванням оздоровчих таборів, яких на Рівненщині функціонує вісім, та вберегти їх від закриття.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень