Літак, повертаючись з Єгипту, відмовився сідати у Рівному

Туристів відвезли до Києва, в аеропорт Жуляни

Про ситуацію у соцмережі Facebook повідомляють рівняни, які вчора планували зустріти рідних у Рівному. 

Так, Ірина Боровікова, відповідаючи на запитання інших, що трапилося і чому літак не повернувся до Рівного, зазначила таке:

Протримали туристів в Єгипті в аеропорту 5-6 годин, мали вилетіти в 8 ранку, а вилетіли в 14 годині. І пілот відмовився летіти на Рівне, летить на Київ! Пояснив, що в нас погані погодні умови! І всі пасажири які малим цим рейсом вилетіти з Рівного змушені їхати на Київ і летіти звідти! Кажуть, що просто дуже "заважають" комусь вильоти з Рівного, тому що це абсурд стосовно погодніх умов! Щоб людей сьогоднішня ситуація збила з пантелику і люди не ризикували більше летіли з Рівного! 

 

Інші мало повірили у погані погодні умови, адже, наприклад, 16 листопада, коли у місті був сніг, літак таки зміг сісти саме у Рівненському аеропорту

Інша рівнянка, Тетяна Григорук, яка, вочевидь, була пасажиркою цього рейсу, у коментарі під дописом зазначила, що їх літак приземлився у Жулянах:

Стомлені, знервовані але вже в Жулянах, тепер ще 2 години чекати трансфер на Рівне. з 4 ранку всі на ногах((

 

Як повідомив нам радник голови ОДА Сергій Мініч, рішення про посадку у Жулянах приймав пілот літака, якого попередили, що у Рівному зранку туман. 

Ми зв'язалися з директором рівненського аеропорту Ігорем Насинюком, аби з'ясувати, чому рівненських туристів, які купували тур саме з вильотом у Рівному, привезли у Київ.

За його словами, виліт з Єгипту затримали на 1,5 години. Командир екіпажа отримував прогноз погоди з центру аероруху у Львові, де напередодні був дощ і погана погода, тож пілот керувався інформацією щодо погодніх умов західного регіону. За словами Ігоря Насинюка, і авіаперевізнику, і туроператору рівненський аеропорт надавав свої дані щодо погодніх умов у Рівному, які були значно кращі львівських. Втім, рішення, куди садити літак, ухвалив командир екіпажу.

Ігор Насинюк розповів, що напередодні рівненський аеропорт був повністю готовим приймати літак. На роботу вийшли усі 30 працівників, які забезпечують роботу терміналу. Напоготові були пожежники і медики, забезпечена доставка пального для літака. 

Тож рівнян, які у п'ятницю чекали на вильот до Єгипту у Рівному, відправили у Київ до аеропорту Жуляни. Їм було забезпечено трансфер. За словами Ігоря Насинюка, людей забезпечили чаєм, кавою, питною водою. Цими ж автобусами до Рівного привезли тих, хто повернувся з Єгипту.

Директор рівненського аеропорту зазначив, що екіпаж літака однозначно даватиме пояснення щодо своїх дій, адже окрім незручності для самих пасажирів, їх рішення має і значні фінансові наслідки.  

До слова, ввечері, коли літак сідав у Жулянах, там теж зіпсувалася погода – йшов дощ. Аби посадити літак, пілоту довелося здійснити три додаткових круги.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень