Літак з Протасевичем посадили в Мінську за погодженням з керівництвом Ryanair

Винищувачі нікого збити не погрожували?

Це колаж: ліворуч -- Роман Протасевич, праворуч -- його дівчина Софія Сапега, яку теж затримали в Мінську, знявши з літака

Літак Ryanair, на борту якого був засновник телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич, був посаджений в Мінську за погодженням з керівництвом компанії.

Лише після цього капітан судна пішов на приземлення та здійснив посадку. Таке на прес-конференції заявив начальник Бюро кримінальної поліції Литви Роландас Кішкіс, передає LRT.

«Ми вже опитали десятки людей, які летіли літаком, в тому числі членів екіпажу. Капітана вже допитали», - зазначив Кишкис.

 

На питання, хто вирішив посадити літак в Мінську, він відповів, що капітан літака зробив це за погодженням з керівництвом компанії Ryanair. Але правоохоронні органи Литви додатково уточнюють ці обставини.

Нагадаємо, літак Ryanair рейсу Афіни – Вільнюс екстрено посадили 23 травня, коли він пролітав над Білоруссю.

Літак ірландської авіакомпанії Ryanair

В офіційній заяві Ryanair від 23 травня не було жодного слова про «винищувачі», які б примушували літак здійснити посадку. Було сказано:

«Екіпаж рейсу Ryanair з Афін до Вільнюса сьогодні (23 травня - ред.) був поінформований білоруським управлінням повітряного руху про потенційну загрозу безпеці на борту та отримав вказівку змінити курс на найближчий аеропорт, Мінськ»

 Нині ж, як повідомляє УКРІНФОРМ, Ірландська авіакомпанія Ryanair зробила нову заяву щодо примусової посадки у неділю лайнера авіакомпанії у Мінську, яку було названо «актом повітряного піратства».

Оновлена заява опублікована на сторінці лоукостера у Twitter.

«Ryanair засуджує протиправні дії білоруських органів влади, які перенаправили рейс Ryanair FR4978 до Мінська учора (23 травня), що було актом повітряного піратства», - йдеться в заяві.

 

Також зазначається, що випадком наразі займаються безпекові агенції Євросоюзу та НАТО.

 

«Ryanair повністю співпрацює з ними, і ми не можемо надавати подальші коментарі з міркувань безпеки», - зазначили в авіакомпанії.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень