Донецький аеропорт: найекстремальніший Новий рік командира батальйону патрульних Рівного

Андрій Ліснічук зустрічав тут Новий 2015 рік

Командир батальйону управління патрульної поліції Рівного Андрій Ліснічук поділився спогадами про перебування у Донецькому аерпорту. Їх оприлюднили у групі "Кіборги"-2015 у соцмережі Фейсбук: 

У новий термінал Донецького аеропорту взводний 3-го батальйону 80-ї аеромобільної бригади, рівнянин Андрій Ліснічук, прозваний Лісником, зі своїм підрозділом зайшов 30 грудня.

 

Зайшов із ганьбою. Це були дні, коли наші ротації захисників аеропорту проходили через сепарський блокпост, на якому "либилися" (посміхалися) кадрові російські офіцери. Не дозволяли провозити "нештатні" боєприпаси. Знали, скільки зайшло наших, як вони озброєні. Дозволяли брати тільки чотири магазини до автомата Калашникова. Підствольники доводилося примотувати до ніг скотчем, а боєкомплекти - ховати в покришку КамАЗа.

 

Десантнику-"піджаку" (так називають військових після військової кафедри) дістався пост "Позитив" - уже єдиний на той час на другому поверсі, із видом на автосалон із "Порше Каєном". Потім Лісник перейшов на контрольно-спостережний пункт на першому поверсі.

Андрій Ліснічук згадує:

Моя була нічна зміна. У цілковитій темряві страшно, але якось звикли. Рятував тепловізор.

Юрист за освітою, помічник адвоката, мобілізований після військової кафедри, Андрій пробув у Донецькому аеропорту одну ротацію - 15 днів. За цей час загинув один побратим із "вісімесятки", солдат-гранатометник Любомир Подфедько (вибух гранати в бою), було кілька "трьохсотих". Андрій каже:

Нам дуже пощастило. Виходили вже з боями, транспорту на всіх не вистачило. "Двохсоті" в аеропорту у великій кількості пішли вже невдовзі, в наступній ротації.

Найяскравіший спогад Андрія з Донецького аеропорту - про знаменитого Ігоря Зінича з позивним Псих - фельдшера їхнього 3-го батальйону, Героя України.

Він відмовлявся виходити до останнього, надавав допомогу всім пораненим. 20 січня Зінич загинув у новому терміналі під завалами, - розповідає Ліснічук.

Рівненського Лісника нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Нині Андрій - учасник проекту Ультрас. Шлях до волі вболівальників рівненського футбольного клубу "Верес" і командир батальйону управління патрульної поліції Рівного. Про нього кажуть:

Розбудовує нову патрульку без хабарів і підлості. Все по-чесному. Як у Донецькому аеропорту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень