Лісівників на Рівненщині найчастіше б’ють бурштинокопачі

Або грабіжники

До таких висновків дійшли керівники лісгоспів під час зустрічі з представником обласного управління Держпраці в Острозі.

Начальник обласного управління Держпраці Юрій Наконечний проаналізував стан травматизму в лісовому господарстві. За його даними, у І кварталі 2018 року в Рівненської області травмувалися 2 працівники лісової галузі, а загалом в Україні є 4 смертельні випадки.

Причини настання нещасних випадків: особиста необережність - 25%, невиконання вимог інструкцій з охорони праці  - 25%, порушення правил безпеки руху  - 50% особи, більшість з яких встигла поміняти кілька професій на різних підприємствах. Їм властива надмірна самовпевненість і переоцінка власних можливостей, які знижують увагу людини й призводять до нехтування правилами безпеки. Це в підсумку створює травмонебезпечні ситуації.

Юрій Наконечний зауважив, що все частіше зазнають травм працівники, вік яких становить 40-50 років.

Та вік – не головне, адже значний ріст криміногенної ситуації в регіонах, пов`язаний із збільшенням фактів крадіжок деревини, незаконним видобутком бурштину тощо на території держлісфонду, призводить до травмування посадових осіб державної лісової охорони під час здійснення ними функції охорони.

Нагадаємо, такий випадок у 2018 році стався у  ДП «Володимирецьке лісове господарство».

За 4 місяці поточного року вже здійснили 3 перевірки, під час яких виявили 136 порушень та винесли 1 постанову про адмінстягнення.

На території Рівненської області виконують роботи 16 держлісгоспів, 1 державний заповідник, 3 СЛАПи та 112 суб’єктів господарювання, які займаються лісовідтворювальними та лісосічними роботами.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень