Лікуванням туберкульозу на Рівненщині займуться сімейні лікарі

Їхня прерогатива – амбулаторне лікування, яке дешевше стаціонарного вчетверо

Фото ілюстративне

В Україні розпочалася реформа протитуберкульозної служби, яка стосуватиметься  зміни фінансування системи протитуберкульозної допомоги, запровадження інноваційних протитуберкульозних препаратів та нових методів діагностики і лікування.

Рівне стало першим містом, де провели спеціальний тренінг «Формування толерантного ставлення у медпрацівників до хворих на туберкульоз».

Про зміни детальніше розповів заступник голови правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Євгеній Баборикін:

Має бути об’єднання двох спеціальностей пульмонології та фтизіатрії в одну – пульмонологію. Процес амбулаторного лікування туберкульозу ляже на плечі первинної ланки, сімейних лікарів. Інтенсивну фазу люди й надалі лікуватимуть у стаціонарі, але кількість днів, які вони там проведуть, зміниться. Так лікують в усіх цивілізованих країнах. Ніде і нікого не  тримають в стаціонарі стільки, скільки тримають в Україні. Тому в нас так багато випадків повторного інфікування, інфікування  іншими формами туберкульозу. Ми потребуємо змін і тому, що амбулаторне лікування не лише ефективніше, а й в 4 рази дешевше, ніж стаціонарне.

Крім реформи та ситуації з туберкульозом в Україні, медикам повідомили про важливість толерантного ставлення до хворих на туберкульоз. За словами організаторів тренінгу, їх завдання - знизити рівень дискримінації пацієнтів з туберкульозом та осіб, уразливих до інфікування.

До слова, за останній рік на Рівненщині рівень поширеності туберкульозу знизився до 43,5 випадків на 100 тис. населення. Щорічно від туберкульозу в області помирає близько 60-100 осіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень