Лікарня на Рівненщині, яка першою прийняла хворих на коронавірус, винна 11 млн грн НСЗУ

У Сарненській ЦРЛ зараз лікують інфікованих благодійним коштом

Сарненська центральна районна лікарня протягом кількох місяців приймає пацієнтів із коронавірусом без необхідного договору з Національною службою здоров’я України.

Медзаклад не отримує необхідного фінансування за роботу з «ковідними» хворими. Однак Міністерство охорони здоров’я включило ЦРЛ у перелік опорних лікарень.

Як повідомляють СарниNews.City, головний лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк заявив про брак медикаментів, засобів захисту, дезінфекційних засобів.

— Скажу не боячись: НСЗУ принципово ігнорує підписання договору, який ми подали за їхніми рекомендаціями вже три тижні тому. МОЗ включив нас у перелік «ковідних» лікарень, а НСЗУ робить все, щоб ускладнити лікарні життя. Тому деякі засоби захисту вже купуємо за благодійні кошти. Далі так тривати не може.

 

Готуємо листи на всі рівні виконавчої влади, міністерство та НСЗУ про недопустимість подібних дій у такий важкий для суспільства час.

 

Сьогодні люди не можуть працювати та лікувати на ентузіазмі, ризикуючи своїм здоров’ям і життям. На жаль, нам в цьому ніхто не допомагає, а тільки перекладає всю відповідальність на керівництво лікарні, — повідомив Василь Іванюк.

Наразі в Сарненській лікарні перебувають понад 100 пацієнтів із коронавірусом. 

Василь Іванюк
Василь Іванюк

Нагадаємо, НСЗУ вимагає з Сарненської ЦРЛ повернути понад 11 мільйонів гривень, адже зафіксувала порушення договору надання медичних послуг.

Своєю чергою головний лікар Василь Іванюк повідомив, що лікарня повертати гроші не буде, бо медзаклад діяв відповідно до ситуації.

 

Лікарня першою в області почала приймати ковідних пацієнтів.

А от в обласному департаменті цивільного захисту населення та охорони здоров’я повідомляли, що оскаржуватимуть рішення НСЗУ щодо повернення коштів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень