Лікар з Рівного не дістався Антарктиди через коронавірус

Учасники 25-ї Української антарктичної експедиції вирушили на станцію «Академік Вернадський» в Антарктиді тиждень тому.

До складу команди, які мали змінити своїх колег, що вже рік провели в антарктичній експедиції й наприкінці квітня повинні повернутися додому, увійшло 12 українців. Серед них і лікар Рівненської міської центральної лікарні Ігор Дейнека, повідомляє сайт Рівненські новини. 

Потрапити в Антарктиду українським дослідникам не вдалося через пандемію COVID-19. У п’ятницю, 20 березня, вони повернулися до Києва.  

Про це розповів очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий:

16 березня команда 25-ї УАЕ оперативно вирушила в Антарктиду, намагаючись подолати довгий шлях раніше, ніж карантинні обмеження зробили би це неможливим.

 

Однак карантин у Чилі та майже всіх країнах Південної Америки змусив зкоригувати плани. Три дні експедиція перебувала в Стамбулі й була змушена повернутися до Києва.

Під час поїздки команду максимально захистили від коронавірусу. Всіх забезпечили респіраторами, окулярами та  антисептиками. Всі пройшли навчання за рекомендаціями ВООЗ щодо профілактики коронавірусної інфекції.

Нині учасники експедиції почуваються добре, після приземлення літака вони пройшли температурний скринінг. Попри це, весь склад експедиції добровільно поїхав на тимчасову обсервацію. Цього тижня всім зроблять лабораторний тест на наявність коронавірусу.

Тим часом МОН та Національний антарктичний науковий центр у тісній співпраці з МЗС України та постійним представництвом України у Республіці Чилі шукають шляхи, щоб доправити експедицію на станцію «Академік Вернадський», інформує сайт Міністерства освіти

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень