Лічильники для «депресивної лійки», або Як намагаються догодити селянам, які не платять за воду

Кажуть, воду у них «вкрали» просто з криниць

Селяни розповідають, яка в криницях була чудова вода, втім від водопроводу не відмовляються

Села так званої «депресивної лійки» у Здолбунівському та Гощанському районах не хочуть платити тарифи за воду.

Люди запевняють, що під час будівництва Хмельницької АЕС гідротехнічних споруд на річці Горинь, у них зникла вода в колодязях. Державним коштом тоді селянам провели централізоване водопостачання та встановили пільгові тарифи за воду.

«Не платили і платити не будемо», або Для чого криниці селянам Рівненщини, які мають централізоване водопостачання

Кілька років тому НКРЕКП залишила селянам «депресивної лійки» лише частину цих пільг. З того часу вони не платять гроші за воду, через що села заборгували «Рівнеоблводоканалу» близько мільйона гривень.

Керівництво одного з сіл "депресивної лійки". Кажуть, що селяни готові були сплачувати тарифи до зміни норм споживання у вересні

Людям підприємство наразі пропонує встановити лічильники, аби платити за воду ще менше, однак ті відмовляються. Комісія обласної ради доручила «Рівнеоблводоканалу» разом із органами місцевих адміністрацій розробити програму для встановлення людям пристроїв обліку, розповідає керівник «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш:

Спільно з органами місцевого самоврядування Гощанського та Здолбунівського районів розробити програму облаштування людей лічильниками – справа кількох місяців, головне, аби було фінансування. Тоді можна найняти підрядників і встановити ці лічильники.

Андрій Карауш на передньому плані

Наразі сім’я після збільшення норми споживання води на людину платить у селах «депресійної лійки» близько 170 гривень на місяць.

Після встановлення лічильників, за словами Андрія Карауша, сума може впасти до 30 грн.

Крім того, 29 листопада представники облдержадміністрації запланували зустріч з представниками ХАЕС, де тепер вирішили підняти питання добудови гідротехнічних споруд на Горині.

Вони мають зберегти рівень води в річці на теперішньому рівні після добудови двох нових енергоблоків атомної станції. 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень