Легендарний «Запорожець» став електрокаром (ФОТО)

Він успішно їздить вулицями Кропивницького

ЗАЗ-965 переобладнали на електрокар
ФОТО ілюстративне, з мережі

У Кропивницькому автолюбитель Дмитро перетворив раритетний «Запорожець» ЗАЗ-965 на електрокар, аби користуватися ним щодня.  Він сам переобладнав «горбатого» на автомобіль з електроприводом.

Двигун для авто Дмитро зробив сам, а батарею склав з частини акумулятора від Nissan Leaf. На одній зарядці автомобіль міг тоді проїхати 55 км влітку і 30 км узимку (з обігрівачем).

Чоловік на цьому не зупинився. Переробляв автомобіль Дмитро тричі, адже прагнув більшої динаміки, пише Авто24.  

А це означало повне перероблення силового агрегату, а як згодом з’ясувалося – ще й часткових оновлень ходової та кузова. «Запорожець» отримав двигун від Nissan Leaf. Аби керувати потужністю мотора, Дмитро зробив контролер своїми руками, на основі блоку від Chevrolet Volt. Через поважні габарити коліс довелося збільшити вирізи задніх колісних арок. 

І ось під час тестових заїздів, що відбулися минулого тижня, 52-річний «Запорожець» легко перевищив швидкість 100 км/год. До сотні він розігнався 6,43 секунди – це просто разючий показник пише Авто24. 

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень