Лакшері життя: Показали, як Україна утримує полонених росіян (ФОТО/ВІДЕО)

Умови дуже хороші, як для окупантів

Показали, як виглядає один із таборів, де утримують російських військовополонених. Попри ситуацію та нелюдську жорстокість українська сторона з військовополоненими поводяться строго за Женевською конвенцією – їх добре годують, дають роботу та стежать за їхнім здоров'ям.

Чого не скажеш про табори у росії, де утримують наших полонених.

Українські захисники, яких вдалося повернути на рідну землю, є доказом того, що росія не дотримується ані конвенції, ані простої гуманності.

Як виглядає табір, де живуть російські окупанти

Для військовополонених створили умови, де вони отримують все необхідне. Є де помитися, що поїсти й окупантам надають необхідне лікування.

Огляд, санчастина та барбершоп

Табір для військовополонених росіян розташований на заході України та розміром майже невелике село. Це масштабний бетонний майданчик із парканом, колючим дротом та вежами спостереження по периметру. Коли військовополонені потрапляють до табору, їм спочатку зачитують їхні права, пояснюють яким буде розклад, чим вони займатимуться.

Барбершопом називають невелику кімнату з кріслом і дзеркалом у різьбленій дерев'яній рамі.

На території є греко-католицька церква святого Юрія. Окупанти тут моляться, хоч і не є греко-католиками.

У санітарній частині новоприбулі окупанти перебувають два тижні на карантині. У кімнаті для догляду чисто і пахне милом. Там постійно є гаряча вода. Якщо полонені надходять сюди із хворобами, їх лікують.

Коли привезли «вагнерівців», яких набрали з російських в'язниць, у багатьох на руках був червоний або білий браслет. Це означає, що у полоненого ВІЛ чи гепатит. Такі вже не потрапляють до загальних умов.

Як проводять обіди

Полонених ставлять у три лінії у широкому бетонному коридорі на вулиці. На стіні навпроти чоловіків висять портрети українських гетьманів, герб та гімн України. Полонені не співають наш гімн.

Коли цю практику намагалися запровадити, правозахисні організації назвали це жорстоким, і співи гімну скасували.

В їдальню полонені заходять частинами та підходять до умивальників, над якими висять дзеркала.

Як працюють і що роблять?

На території табору є кілька цехів – в одному з них виготовляють подарункові пакети. Чоловіки з посірілими від часу наколками, з бинтами на головах, у синій робі виглядають дуже безглуздо і дивно, обережно складаючи блискучий малиновий папір у різнобарвному конфетті.

У сусідньому цеху в пакетах роблять дірки та продягають у них шнурки.

У наступному цеху полонені плетуть крісла та дивани. Ті самі, які потім стоять на літніх терасах у кафе та на чиїхось дачах.

Також є цех, де працюють з деревиною.

Магазин для окупантів

Є магазин, де продають солодощі, консерви, солодка вода, побутова хімія тощо. Кожен полонений має власний рахунок, куди його рідні можуть надсилати гроші через посередників в Україні. Крім того, військовополонені працюють та отримують від 10 до 15 гривень за робочий день.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень