Китайці не відмовилися від вирощування льону на бурштинових землях Рівненщини

Ще й обіцяють добре платити за оренду землі

Два роки тому ми повідомляли про те, що китайці хочуть у Сарненському районі взяти в оренду 30 тисяч гектарів землі, щоб вирощувати льон, і збудувати тут завод з його переробки. Ми поцікавилися, як реалізується ця ідея.

Голова Сарненської районної ради Руслан Серпенінов, який підписував меморандум про співпрацю, каже, що завод таки будуватимуть:

Це не лише китайці. Це французько-китайське підприємство, яке зареєстроване в місті Сарни. Вони зараз десь на стадії узгодження на міждержавному рівні зупинилися, наскільки у мене є інформація. Те, що було потрібно від нас на місцях, ми їм всю інформацію надали і вони проходять певні узгодження на міждержавному рівні, тому що це - дуже великий обсяг інвестицій.

За словами Руслана Серпенінова, підприємство, яке зареєстрував інвестор у Сарнах, називається  ТОВ «ЮЄ Сарни». Інвестор планує у місцевих мешканців – власників паїв орендувати землю і платити за це

по 100 доларів (близько 2700 гривень) за 1 гектар, в той час як українські сільгоспвиробники платять лише 500-1000 гривень.

Де саме розташують завод, Руслан Серпенінов не називає. Пояснює, що інвестор просив зберігати поки в таємниці це питання. І додає:

Нам головне, щоб завод був у нашому районі. Тому що це - робочі місця, надходження до місцевих бюджетів, розвиток інфраструктури, відновлення сільськогосподарського виробництва з переробкою кінцевою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень