«Кисню лишилось на 3 години»: історична подія сталася у Рівному

Найбільша киснева станція України тепер у Рівному

Фото Радіо Трек

Сьогодні, 5 березня, на території центральної лікарні Рівного відбулася історична подія. Відкрили кисневу станцію. Урочисту стрічку перерізав мер міста - Олександр Третяк та головний лікар медзакладу Євген Кучерук.

[media=220063]

Відтепер Рівне повністю забезпечене киснем. 

Для нас це було завданням номер один. Мені доводилось вночі отримувати дзвінки від Євгенія Філімоновича (ред. - головний лікар Центральної міської лікарні) про те, що, кисню залишилось на три години. Що робити? - розповідає Олександр Третяк.

Фото Радіо Трек

Головний лікар Центральної міської лікарні - Євген Кучерук розповів, перед якими труднощами поставали медики під час лікування киснезалежних пацієнтів, тож у день відкриття довгоочікуваної станції  не може стримати радості. Каже, чекав на це ще у лютому, втім погодні умови завадили увімкнути обладнання.

Це найбільша киснева станція у всій Україні і я дуже щасливий, що кошти на неї для нас виділило НСЗУ, - зауважив Євген Філімонович 

Фото Радіо Трек

Вага самої станції - понад 15 тонн. Її загальна вартість разом з встановленням 13 мільйонів. З них понад 6 мільйонів - вартість самої станції. За одну добу роботи можна заправити 400 балонів - це 3000 кілограмів газоподібного кисню в добу.

Фото Радіо Трек

Перерізавши урочисту стрічку, станцію одразу під'єднали. У палаті медики показали, як кисень потрапляє до трубок.

Ця станція потрібна не лише для ковідних пацієнтів, це також забезпечення усіх киснезалежних хворих, які перебувають у лікарні, - додав Олександр Третяк. 

До відкриття кисневої стації долучилися також і секретар міської ради Віктор Шакирзян, головний медик міста Віктор Іськів, головний медик області Олег Вівсяник, його заступниця Олена Гандзюк та чимало інших посадовців Рівного.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4



 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень