Київські IT-шники пропонують рівнянам розплачуватись за проїзд за допомогою телефону

Вже розробили програму

Проблему оплати в громадському транспорті у Рівному запропонували вирішити за допомогою смартфонів. Київська IT-компанія «Інтелект сервіс», яка спеціалізується на автоматизації підприємств, розробила мобільний додаток «Твій час».

Програма пропонує розплачуватись за проїзд за допомогою Інтернету, обираючи потрібний маршрут в каталозі. Варіантів оплати пропонують декілька: це або сканувати  QR-код, який приклеять на одну зі стін у громадському транспорті, або за допомогою СМС, якщо у громадянина немає смартфона.

Директор компанії Сергій Ліннік зазначає, що це лише 10 % від можливостей додатку, адже якщо місто погодиться співпрацювати з «Інтелект-сервісом», то мешканці Рівного матимуть змогу користуватися усіма комунальними службами, шукати роботу, а також слідкувати за діяльністю комунальних підприємств, розповідає Сергій Ліннік:

Уся система складається з чотирьох розділів. Безпосередньо: місто, великий розділ транспорт і розділ – місто пропонує роботу. Це додаток в смартфоні, який через телефон бачить усе місто.

Додаток підійде й директорам підприємств, які зможуть слідкувати за роботою установи. Щодо тих у кого не має телефонів, директор «Інтелект-сервісу» заявив, що зараз навіть бомж має два телефони, тому на тих хто не має мобільних потрібно просто закрити очі.

Слідкувати за так званими «зайцями» в компанії пропонують кондукторам-добровольцям.  

Це звичайні громадяни, які перевірятимуть телефони пасажирів. За певну кількість про перевірених пристроїв, вони отримуватимуть безкоштовний проїзний, грошову винагороду, тощо.

Головні  транспортники Рівного Віталій Миронюк та Валентин Ткачук негативно сприйняли додаток, адже за їхніми словами - люди поки що не готові до таких нововведень. 

Натомість заступник міського голови Віталій Герман сказав, що пропозиція цікава, однак про неї треба запитати самих людей.

Для цього одному з університетів доручать провести соціологічне дослідження. До слова, схожий варіант електронного квитка пропонує й ПриватБанк. У його системі також є QR-код, а ще система оплати карткою. Її вже випробовують в Тернополі, Луцьку та Житомирі.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень