Після трагічних подій у Польщі: чи безпечні квест-кімнати у Рівному

Загинуло п'ять дівчат

Польські квест кімнати типово називаються "іскейп румами" (кімнатами втечі)

Трагедії у Польщі, де в квест-кімнаті чадним газом під час пожежі труїлися 5 дівчат, могло б не бути.

Таке припущення у розмові з журналістами «Радіо Трек» висловив рівнянин, представник всеукраїнської мережі квест-кімнат "Логікум" Максим Штенько.

З його слів, у тамтешній квест-кімнаті вибухнув газовий балон, і відкритим залишається питання, чому він взагалі був у такому місці.

Інша проблема – неправильне розташування кімнат.

Зазвичай у квест-кімнатах щось шукають. У м. Рівне їх є близько десятка. Типово 60 хв. там коштує від 200 до 500 грн.

Максим Штенько так порівняв ситуацію:

- В будь-якому випадку у нас є камери спостереження, мікрофони, зворотний зв'язок і так далі. А що стосується трагедії в Польщі, то там значна проблема була у тому, що всі кімнати були зачинені механічно. І для того, щоб відкрити більше кімнат, треба було набагато більше часу.

 

В нас у кімнатах або такі замки, як у валізах, або магнітні, як у під’їздах. Тобто виключається рубильник і всі двері відкриті. І само собою, відповідно до вимог, всі двері відчиняються в сторону виходу.

Втім, як з’ясувалось, окремих вимог до облаштування квест-кімнат не існує. Адже рятувальники не класифікують їх, як заклади з масовим перебуванням людей.

Типово квест-кімнати не мають вікон, це закриті приміщення

Заступник начальника обласного управління ДСНС із запобігання надзвичайним ситуаціям Олег Панюк пояснив, що ігрові кімнати в Рівному існують в приміщеннях бізнес-центрів, і їх перевіряють у комплексі:

- Ті квест-кімнати, які розташовані в об’єктах високого ступеня прийнятого ризику, протягом минулого року, якщо вони були у плані перевірки, ми перевіряли.

 

Якщо чесно, якихось глобальних порушень ми не виявляли. В принципі, вони є безпечними.

Як пояснював Олег Панюк, зазвичай власникам ігрових кімнатах радять мати більше вогнегасників та тримати вільними аварійні виходи.

До слова, під час однієї гри у квест-кімнаті одночасно має перебувати не більше п’яти осіб. Якщо це діти – то за ними, окрім працівників ігрових кімнат, повинні наглядати ще й батьки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень