Квасилівське підприємство порушує умови праці

Комплексну перевірку ТОВ «Морган Феніче», що в смт. Квасилів Рівненського району, провели фахівці Управління Держпраці у Рівненській області

На підприємстві, де працює 741 особа, комісія виявила 34 порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки та 12 порушень законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Керівництво підприємства конструктивно зреагувало на виявлені недоліки та оперативно усунуло частину зазначених у приписах порушень.

Фахівці Управління перевірили виробничі цехи та служби підприємства. В кожному з них виявлено низку порушень, які є потенційним фактором ризику і можуть призвести до виробничої травми.

Як зазначають у приписі фахівці Управління, служба охорони праці підприємства не повною мірою виконує свої функції та не використовує надані права щодо попередження аварій та нещасних випадків.  Протягом 2015-2016р. службою охорони праці не видано жодного припису керівникам структурних підрозділів щодо усунення недоліків, які наявні на підприємстві.

На роботах, пов’язаних із забрудненням, працівники не повністю забезпечені спеціальним одягом та засобами індивідуального захисту (деревообробний цех, цех складання, інші).

До експлуатації допускаються деревообробні верстати без надійно діючої гальмівної системи.

До роботи на деревообробних верстатах та швейних машинках допущені працівники (23 та 60 осіб), які не мають відповідної професійної кваліфікації.

За результатами перевірки в частині охорони праці керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Невтішна ситуація і в питаннях дотримання норм трудового законодавства. Державні інспектори виявили порушення низки статей КЗпП України, що захищають права найманих працівників. Відповідно, керівникові внесено подання на притягнення відповідальних осіб до дисциплінарної відповідальності. Складено протокол про адміністративне правопорушення та підготовлено матеріали на розгляд постанови про накладення штрафу уповноваженими особами відповідно до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

За матеріалами прес-служби Управління Держпраці у Рівненській області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень