Верховна Рада перейменує Кузнецовськ

У самому місті так і не було проведено громадських слухань, оскільки містяни проти перейменування

Нову назву міста атомників обиратимуть депутати Верховної Ради. Принаймні, таке право вони отримали наприкінці минулого тижня, коли вступив у силу другий етап закону про декомунізацію. Як розповів нам міський голова Кузнецовська, Сергій Анощенко, у місті так і не було проведено громадських слухань і не обрано іншого варіанту на заміну Кузнецовську, оскільки через проведення місцевих виборів, ніхто із чинних на той момент представників міської влади не хотів піднімати болюче для містян питання. Говорить мер Кузнецовська Сергій Анощенко:

На одному з міських сайтів було опитування, де 78% проголосували проти перейменування. Вибори були на носі, непопулярний крок, ніхто нічого не зробив. Я вже нічого зробити не встиг, зараз рішення пішло на Верховну Раду. Хоча це не зовсім правильно, тому що комуністичні назви комуністичними методами ліквідовувати не можна. Без думки громади перейменовувати місто - це нонсенс, - каже Сергій Анощенко.

Як раніше повідомляло Радіо Трек, серед обговорюваних назв для міста атомників згадували історичну назву села, розташованого на місці сучасного Кузнецовська, – Вараш. Втім, підтримки населення цей варіант не отримав. 


Тож відтепер, депутати Верховної Ради мають затвердити нову назву для Кузнецовська, адже це одне з 28 міст в Україні, які підлягають перейменуванню. Прикметно, що депутати будуть враховувати пропозиції  Українського інституту національної пам’яті.
  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень