«Культурний барбакан»: Острог на Рівненщині виграв півмільйона гривень від держави

Тепер реалізовуватиме свій культурний проект

Татарська вежа в Острозі, в якій влаштують "Культурний барбакан"

Про конкурс Міністерства культури «Малі міста – великі враження», у фінал якого вийшли Гоща та Острог, ми писали у публікації Садиба Валевських у Гощі і Татарська вежа в Острозі можуть отримати шанс

Нині уже підбито підсумки конкурсу і названо вісім переможців. Серед них наш Острог – єдине місто Західної України, яке перемогло - з проектом «Культурний барбакан».

Як пояснила начальник відділу культури Острога Ольга Лозюк,

барбакан – це тип оборонної споруди.

Таких є лише три в Україні, два з яких в Острозі. Один з них - Татарська вежа, в якій планують створити арт-простір «Культурний барбакан». Нині вежа ніяк не використовується через свій поганий стан.

Але, запевняє Ольга Лозюк, в результаті реалізації проекту має перетворитися на унікальний культурний майданчик:

В результаті проекту вона має стати унікальним поєднанням архітектурних традицій княжої доби і сучасних технологій. Ну і в перспективі саме в цьому арт-просторі будуть проводитися масові заходи, які зроблять культуру на Острожчині, Рівненщині і, сподіваюся, в усій Україні модним трендом.

 

Там буде облаштовано сценічний простір, виставковий простір, простір для проведення ярмарок, масових заходів. І це буде і фестивальний майданчик. Там буде дуже багато різноманітних локацій, які будуть використовуватися для насиченого культурного життя нашого міста.

За словами Ольги Лозюк, виграних півмільйона гривень від держави вистачить на відтворення зруйнованої частини Татарської вежі у спеціальній техніці з металоконструкцій. Проект буде реалізовуватися у п’ять етапів. І Ольга Лозюк сподівається, що до реалізації проекту долучаться район, область, небайдужі бізнесмени. Уже нині є гарантійні листи про фінансову підтримку від влади Острога та обласної влади. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень