Крига скресла – ціни на яйця почали знижуватися

Дефіциту базового набору продуктів в Україні немає

Україна вже експортувала понад 10 млн тонн агропродукції. З них 3 млн тонн – пшениці, понад 4 млн тонн – кукурудзи. Також експортується соняшникова олія та ріпак. На сьогодні майже завершено збір соняшнику, ще триває збір кукурудзи. Триває посівна озимих. Крім того – почали дешевшати яйця.  Наразі гуртові ціни знизилися вже на 10%.

Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Але засіяли більше площ, зібрали новий урожай – ціни впали. Так само зараз виник дисбаланс з ціною на яйця, спричинений кількома факторами (підвищення попиту, скорочення поголів’я курей та виробництва яєць та ін.).

 

Наразі гуртові ціни знизилися на 10%. А при відновленні поголів’я курей-несучок ціна повернеться до економічно обґрунтованої, - каже перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За словами Висоцького, наразі в Україні немає дефіциту базових продуктів. Уряд вживає заходів, аби вчасно реагувати на коливання на ринку.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України 2 листопада 2022 року уклало меморандум з асоціацією «Союз птахівників України» про спільні дії для забезпечення стабільних цін на курячі яйця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень