Курс долара, нові банкноти та реєстрація на ЗНО: що нового чекати у лютому

Що зміниться в Україні з 1 лютого 2020 року і протягом місяця

Тарифи

Ціна на газ для населення може знизитися. У січні 2020 року тарифи на газ зменшилися на 25% порівняно з січнем минулого року. У лютому ціну газу можуть знову переглянути в сторону зменшення.

Курс долара

Попри те, що курс долара почав зростати наприкінці січня, прогноз для гривні на лютий втішний.

Значного підвищення долара не буде – якщо девальвація і відбудеться, це буде епізодична корекція на 30-40 копійок з відкатами назад, адже НБУ втручається у девальвацію та втримує долар, розповів економічний експерт Growford Institute Олексій Кущ.

Кредити для бізнесу

Запрацюють дешеві кpедити для мікpобізнесу. З 1 лютого зaпpaцює пpогpaмa підтpимки мaлого підпpиємництвa "Повеpтaйся і зaлишaйся", що пеpедбaчaє доступне кpедитувaння під 5%, 7% aбо 9% pічних. Кpедити видaвaтимуть до 1,5 млн гpн стpоком нa 5 pоків.

Нова банкнота

НБУ вводить в обіг нову банкноту. Оновлена банкнота 200 грн з’явиться в обігу вже 25 лютого.

Освіта

Розпочнеться реєстрація на ЗНО-2020. Реєстрація розпочнеться 3 лютого і триватиме до 24 березня. Основна сесія складання іспитів – з 21 травня до 16 червня, а додаткова – з 25 червня до 17 липня.

Крим

Зміниться порядок перетину адмінкордону з Кримом. З 9 лютого набувають чинності зміни до правил виїзду на територію тимчасово анексованого Криму та в’їзду з неї громадян України віком до 16 років.

Транспорт, зв’язок та інтернет

Україна припинить пряме авіасполучення з Китаєм через коронавірус. Починаючи з 3 лютого пряме авіасполучення з Китаєм буде призупинено через смертельний вірус, який спалахнув у китайському місті Ухань.

З 1 лютого компанія "Воля" змінить абонентську плату і тарифну лінійку. "Київстар" закриє більше 10 тарифних планів. 

З лютого відключать таксофони. Укртелеком з 1 лютого 2020 року припинить надавати послуги зв’язку через таксофони і почне демонтаж обладнання.

Закони

Запрацює Закон про оренду державного майна. З 1 лютого всі нові договори оренди укладатимуться лише через електронну торгову систему, всі комерційні договори оренди — через онлайн-аукціон.

З 1 лютого в Україні має повноцінно запрацювати централізований облік деревини. За оцінками Офісу президента, близько 30% деревини перебуває в тіньовому обігу і щороку держава отримує до 2 млрд грн збитків.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень