Кравчук, Кучма і Ющенко – проти Воєнного стану в Україні (ФОТО/ВІДЕО)

Ось чому

Поки депутати ВРУ станом на 16.50 (26.11.2018) хором скандують «ПЕ-РЕР-ВА!», а голова ВРУ зачитує з листка, що сам він підтримує рішення РНБО про введення Воєнного стану, в мережі набирає поширення інша заява.

Як повідомляє УНІАН

Кравчук, Кучма і Ющенко зробили заяву щодо воєнного стану

 

Екс-президенти України не підтримують рішення діючого президента Порошенка щодо запровадження воєнного стану в країні.

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко висловилися щодо доцільності введення воєнного стану у зв'язку з агресією Росію у Керченській протоці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у зверненні трьох екс-президентів до Верховної Ради, яке перед позачерговим засіданням парламенту оголосив Кравчук.

Натисніть плей, щоби побачити трансляцію позачергового засідання ВРУ (воно може перериватися рекламою та НОВИНАМИ)

У документі, зачитаному першим президентом, висловлювалися сумніви щодо оголошення воєнного стану, як найкращої відповіді на агресивні дії росії у морі. Зазначалося, що оскільки воєнний стан "обмежує права і свободи громадян" і є ризик щодо створення хаосу у державі, президенти висловлюють сумнів щодо доцільності таких дій.

«Чи виправдані ці ризики? Чи допоможе реальному протистоянню агресору? За 5 років були ситуації, коли введення воєнного стану було доцільним і можливим - захоплення Криму, Дебальцівський та Іловайський котел, де були тисячі загиблих», - зачитав Кравчук.

Він додав, що наразі велика частина суспільства вважає, що подібні дії є загрозою демократії, чим може скористатися ворог.

На думку трьох президентів, якщо депутати вирішать що воєнний стан можливий, то вони мають скасувати норму про відміну виборів та обмеження прав і свобод людей.

«Верховна рада має ухвалити постанову про проведення виборів 31 березня 2019 року. Настав момент, коли від мудрості народних обранців залежить доля держави», - процитував Кравчук спільну заяву.

Перший президент зазначив, що питання введення воєнного стану не треба було затягувати до моменту, коли на носі вибори, щоб не сіяти підозри і не сіяти хаос у суспільстві.

Нагадаємо, 25 листопада військово-морські сили ЗС України повідомили, що в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

В результаті, за даними ВМС, росіяни захопили три кораблі й поранили 6 українських військовослужбовців. Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що загалом на українських суднах перебували 23 особи. Доля моряків з кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома. За результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просив Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Турчинов і Порошенко -- вчора уночі

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень