Кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат, або Як зміниться українська армія після війни

Зміниться культура поведінки

Після завершення війни в Україні однозначно зміниться ставлення до Збройних Сил. І готуватися треба як до змін у правовому полі, так і в культурі поведінки, впевнений міністр оборони Олексій Рєзніков.

За його словами, ворог фізично не зникне, і залишиться за тим же кордоном, тож єдина запорука неповторення такого вторгнення – це потужний сектор сил безпеки та оборони, а також зрозуміла концепція армії резервістів.

ФОТО ВВС, Олексій Рєзніков

Культура військової професії має стати трендом. Як в Ізраїлі, наприклад. Можливо, строкова служба нам більше не потрібна. Але кожна молода людина в 18 років починає проходити спеціальні курси підготовки: медицина, стрільба, окопи, злагодження.

 

Далі навчається на кого хоче, але раз на рік проходить місячні курси за спеціалізацією. Хочеш бути кулеметником – розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів – давай, - розповів Олексій Рєзніков в інтерв’ю Liga.net.

Окремо має працювати й культура тиру, аби вогнепальною вміли користуватися всі. Рєзніков впевнений, що офіційно зареєстрована вогнепальна зброя має бути у населення. Але тільки після проходження відповідних оглядів у психіатра, нарколога та правоохоронних органах.

Коли ворог буде знати, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і чинити опір, він 10 разів подумає, - каже Рєзніков. 

Міністр оборони каже, що відмовлятися від практики військових кафедр не треба. Втім змінити принципи їх роботи, розробити спеціалізацію – це вже необхідність.

Джерело: Liga.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень