Котлован на Чорновола у Рівному: власника тричі оштрафували (ФОТО)

Дерева зрізали, землю зняли і залишили все як є

Через виритий котлован на вулиці Чорновола,86-б у Рівному тричі штрафували приватного підприємця, який почав зводити тут кафе.

Нагадаємо, ця ситуація торік не сподобалась мешканцям міста, адже у рекреаційній зоні поблизу Басівкутського озера підприємець спочатку зрубав десяток дерев. Потім почав на цьому місці щось копати. Це ділянка, надана в оренду підприємцю Любові Скринник, на 49 років. Площа ділянки - 843 кв. метри. Цільове призначення – для будівництва і обслуговування кафе. 

Працівники архітектурно-будівельного контролю за останні кілька місяців неодноразово приходили сюди з перевірками, про результати яких повідомляли працівників держгеокадастру.

В.о. міського управління Державного архітектурно-будівельного контролю Віталій Стасюк пояснив таке:

 - Підприємець самовільно зайняв частину території. Там виїмка родючого ґрунту була, дерева позрізали. Зараз там ніхто робіт будівельних не веде. Ми були там з перевірками, усі складені матеріали про порушення інспектори передали в обласне управління Держгеокадастру. У компетенції геокадастру – штрафувати за такі порушення та рахувати завдані збитки, за що теж платять у бюджет гроші. Тож, за нашими даними, геокадастр першого разу оштрафував підприємця на 170 гривень і шкода нарахована у розмірі 3 557, 71 грн. Другий штраф  - 340 грн, і шкода – 3 073, 21 грн. І ще один штраф був, за невиконання умов припису, у розмірі 173 гривні. У геокадастрі зобов’язали підприємця до 3 травня усунути недоліки, втім, наскільки мені відомо, там все так і залишилося.

Віталій Стасюк пояснив, що такі суми приватний підприємець сплатив через порушення режиму використання рекреаційної зони.

Не побачили будівельників і журналісти «Радіо ТРЕК», які зранку, 30 травня, були на місці – на Чорновола, 86-б.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень