Корупція на Сарненщині: спіймані поліцейські, депутати та сільський голова

За хабарі, неподання е-декларацій і розтрату бюджетних коштів

Працівники Сарненської місцевої прокуратури забезпечили цьогоріч участь в розгляді судами вже 3 протоколів про адміністративні правопорушення, пов`язані з корупцією, складених управлінням захисту економіки у Рівненській області.

За результатами їх розгляду 3 особи притягнуті до адміністративної відповідальності. За це вони змушені платити штраф.

Притягнуті до відповідальності сільський голова, депутат сільської ради, працівник правоохоронного органу.

Окрім цього, Сарненський районний суд змусив заплатити штраф колишнього працівника поліції, який несвоєчасно подав електронну декларацію.

Також за матеріалами місцевої прокуратури працівниками Управління захисту економіки в Рівненській області складено ще 4 протоколи про адміністративні правопорушення, пов`язані з корупцією, які скеровано до суду.

Судовий розгляд вказаних протоколів на цей час триває.

Більшість з виявлених порушень стосувалися бюджетної сфери, земельних правовідносин та інших сфер.

Окрім того, у поточному році Сарненська місцева прокуратура зареєструвала 6 кримінальних проваджень за фактами умисного неподання депутатами місцевих рад декларацій.

Досудове слідство у вказаних провадженнях проводиться територіальними органами поліції.

Також за погодженням із прокуратурою слідчим Сарненського відділу поліції повідомлено про підозру керівнику та головному інженеру одного із комунальних підприємств м.Сарни за розтрату майна та службовому підробленні.

На підставі зібраних доказів встановлено, що унаслідок підроблення офіційних документів розтрачено 144 тис грн бюджетних коштів при закупівлі гусеничного трактора та піскорозкидача, які мали використовуватися для прибирання доріг у зимовий період.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії з метою скерування обвинувального акта до суду.

Варашським відділом Сарненської місцевої прокуратури вже скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Вараш за хабар розміром 11 тис. грн працівнику поліції. Тепер підсудний чекає на вирок.

Порушення вимог антикорупційного законодавства Сарненська прокуратура виявляла в діяльності відділів освіти місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Тож керівники установ притягнули до дисциплінарної відповідності 2 посадові особи, ще 2 подання перебувають на розгляді.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень