«Король жахів» сьогодні святкує 68 років

Американський письменник Стівен Кінг відзначає день народження

Сьогодні йому виповнилося 68 років. Він народився 21 вересня 1947 року у місті Портленд, штат Мен. Його батько, Дональд Кінг, був капітаном торгового флоту.

За два роки до народження майбутнього письменника, сім'я усиновила дитину – Девіда Віктора, оскільки лікарі стверджували, що мати Стівена Неллі Рут Піллсберрі не може мати дітей. Однак у 1947 році вона народила хлопчика, який став одним з найуспішніших письменників за всю історію світової літератури.

Стівен зростав у бідності, писати почав у сім років, здобув певний досвід роботи журналістом. Після закінчення навчання в коледжі, хотів на війну у В'єтнам. Але до війська Кінга не взяли через велику кількість хвороб.

Він написав більш ніж 200 творів, серед яких понад 50 книг стали бестселерами у стилях жахи, фентезі, трилер, містика. Також писав під псевдонімом Річард Бахман.

Продано більш ніж 350 мільйонів копій його романів та збірок оповідань. На основі його історій знято низку фільмів, а також намальовані комікси. Отримував нагороди за внесок у літературу протягом всієї кар'єри, такі як премії «За внесок у світове Фентезі», був нагороджений Канадською асоціацією книгопродавців і званням Великого Магістра від Американських письменників-містиків.

Стівен Кінг називає своїм маґнум опусом («головним вором») серію з семи романів "Темна Вежа", написані ним між 1970 і 2004 роками.

Серія поєднує багато жанрів, включаючи фентезі, наукову фантастику, жахи та елементи вестерну. Романи описують пригоди групи стрільців по дорозі до темної вежі – містичного місця, яке утримує всі світи від руйнування і хаосу. Окрім цих семи книг, персонажі з "Темної вежі" згадуються й в інших творах автора. Після завершення серії на світ почали з'являтися комікси передісторії, комп'ютерна гра «Дискордія», планують зняти фільм.

За матеріалами Вікіпедії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень