«Конспірація»: депутати Рівнеради дізналися, що у місті є ще одне комунальне підприємство (ФОТО)

Повернулося з забуття

Макс Отто фон Шті́рліц. Він же Максим Максимович Ісаєв. Герой радянського багатосерійного фільму "17 миттєвостей весни", де тривалий час працював під конспірацією в нацистській Німеччині на посаді штандартенфюрера. На відміну від "Автокомфорту" його так і

Відкриттям для депутатів стала доповідь керівника комунального підприємства «Автокомфорт», яке «тримає» у місті дві комунальні парковки.

Нагадаємо, що керівники комунальних підприємств звітувались перед депутатами Рівнеради за три роки роботи у сесійній залі міської ради.  

Доповідати прийшов директор «Автокомфорту» Юрій Грогуль.

Юрій Грогуль

Примітно, що депутати не знали про діяльність підприємства в місті. Секретар Рівнеради Сергій Паладійчук в жартівливій формі припустив, що підприємство працює законспіровано:

С. Паладійчук:

Таке воно, законспіроване.

Ю. Грогуль:

Добрий день (звертається до присутніх, потім до п. Паладійчука окремо): - Це «Автокомфорт» законспіроване? Воно працює вже 26 років.

С. Паладійчук (жартома):

В конспірації.

Ю. Грогуль: 

Ну хай буде так. Хай буде законспіроване.

До звіту Юрія Грогуля в депутатів виникли питання. Зокрема, до прибутків підприємства.

Ось що підрахували владці:

«Автокомфорт» має дві автостоянки на вулицях Павлюченка (126 паркомісць) та Ювілейній (250 паркомісць). За  перших півроку 2017-го підприємство отримало  прибутку 427 тисяч, з яких майже 292 пішли на зарплати 14 працівникам.

Парковка на Ювілейній. Скріншот з Google Maps

Місту лишається 129 тисяч. Тобто з одного паркомісця за рік до бюджету Рівного надійде близько тисячі гривень, або за добу близько трьох гривень, коли за нинішніми тарифами місячний абонемент коштуватиме мінімально сім гривень за добу на одне паркомісце.

Парковка на Павлюченка. Скріншот з Google Maps

Юрій Грогуль зазначив, що грошей з міського бюджету його установа не отримує. У підсумку депутати сказали, що надалі думатимуть, що робити з не надто прибутковим «Автокомфортом».

Витяг зі звіту "Автокомфорту": 

Комунальне мале підприємство  «Автокомфорт» повідомляє, що Мале підприємство «Автокомфорт» було створено наказом управління житлово-комунального господарства від 11.02.1991.

 

Підприємство працює без залучення бюджетних коштів, проводить свою діяльність  на засадах самофінансування та самоокупності.

Додамо також, що питання виникли до звіту за три роки роботи Рівненського міськШЕУ. Підприємство надіслало необхідні документи, втім, керівник ШЕУ Віктор Климук не прийшов до сесійної зали міськради. Зазначимо, що за 2016 рік Рівненське ШЕУ отримало понад півтора мільйони гривень прибутку. Це єдиний випадок за три останні роки, коли це підприємство заробляло. Згідно зі звітом, наданому депутатам, у 2014-му, 15-му роках у ШЕУ були збитки понад 600 тисяч і понад 1,5 мільйони. За перше півріччя 2017-го року - майже мільйон.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень