Комуналка у травні: скільки платитимемо за світло, газ та воду

Уряд закликає оплачувати комунальні послуги, а мільйони українців не мають змоги

Мільйони українців з початком війни втратили свій звичний дохід й можливість оплачувати комунальні послуги. Тож повідомлення про можливе зростання тарифів у суспільстві сприймається надто боляче.

Електроенергія  

На період воєнного часу уряд погодився залишити тариф на світло замороженим ще з квітня 2022 року і він буде таким щонайменше наступні 6 місяців:

  • до 250 кВт-год (включно за весь обсяг споживання) – 1,44 гривні за 1 кВт-год;
  • понад 250 кВт-год (за весь обсяг споживання) – 1,68 гривні за 1 кВт-год. 

Газ 

У п’ятницю, 29 квітня, уряд ухвалив рішення не змінювати тарифів на газ. Тобто населення й надалі платитиме 8 грн за куб. 

Також пільгова ціна буде діяти для підприємств, які виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності держави, – повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Вода

Наразі регулятор, який визначає тарифи на воду для водоканалів не повідомляв про зміну тарифів, тож вони залишаються на чинному рівні. 

Окремо про непідвищення тарифів на воду заявив мер Києва Віталій Кличко, раніше вартість ресурсу планували перерахувати із 1 травня.

Перехід на нову систему обліку газу

З 1 травня Україна мала перейти на нову систему обліку споживання блакитного палива.

Наразі обсяг споживання вимірюється в кубометрах, а з 1 числа вимірювати його мали у кіловат-годинах. Проте в плани втрутилася війна і тепер це важливе нововведення під питанням.

У компанії «Нафтогаз» повідомили, що через війну все залишається, як раніше, і вони чекають уточнення від регулятора НКРЕКУ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень