Кому треба наркотичні препарати? Знають медики у Рівному

Виїзні паліативні бригади у місті відтепер працюватимуть по-новому

Виїзні паліативні бригади формуватимуться із медиків та соціальних працівників.

Бригади виїжджатимуть до тяжко хворих пацієнтів у будь-яку пору доби.

Навчати медиків почали через певні зміни у законодавстві, які, зокрема, дозволяють сімейному лікарю виписувати наркотичні знеболюючі. Про новацію розповіла заступниця начальника міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук:

Зараз головне завдання, яке ми ставимо перед собою, це навчити кожного сімейного лікаря. Роз’яснити їм про трьохступеневий механізм призначення знеболюючих препаратів.

 

Перший етап – навчити лікаря правильно оцінювати рівень болю невиліковно хворої людини. Друге – навчити підбирати медикаменти, правильно їх компонувати. Третє – пояснити, що наркотичні препарати призначати треба, і у цьому немає нічого страшного.

 

До того ж, ми вводимо відповідального лікаря в кожному центрі ПМСД для того, аби він слідкував за дотриманням усіх норм законодавства. 

 

А ще ми плануємо працювати із соціальними працівниками. Нині шукаємо порозумніння із міським управлінням соціального захисту населення. 

Навчання працівників управління соціального захисту заплановані вже на наступний рік. А от сімейних лікарів інструктують вже.

Зауважимо, що у Рівному раніше при поліклініках були паліативні бригади. Однак працювали вони за старими нормами. Зокрема, лікарям самим не довзволялось виписувати рецепти на тривалий час. Також один лікар не міг сам виписати нароктичні знеболюючі. Таких обмежень, каже Вікторія Покоєвчук, раніше було багато. Втім, із реформою в медицині ситуація змінилась. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень