«Кому она нужна ваша «українська мова»: спалахнув мовний скандал у дитячому таборі Києва

Учня табору змушували говорити російською

У тенісному таборі в Києві розгорівся скандал через спілкування російською мовою. Один з учнів табору пожалівся мамі, що його змушували говорити російською.

Про це стало відомо із допису Олени Якобчук , який розлетівся мережею.

Жінка розповіла, що приїхала за сином в академію і почула від нього:

— Тихо, мамо, у нас тут потрібно говорити російською.

На це Олена Якобчук звернулася до керівництва.

— Я вже там все розказала, але ж що робити? Хто перевіряє заклади навчання? Вожаті при мені дітям кажуть: «Кому она нужна ваша «українська мова?» – написала Олена Якобчук.

Згодом обурена мати виправила пост, зазначивши, що розголос допоміг розв'язувати проблему. За її словами, наступного разу, коли вона приїхала у табір, куратори розмовляли українською

Жінку запевнили, що усе буде добре і більше така ситуація не повториться. У таборі стверджують, що «хлопчик не так усе зрозумів».

У нас навчаються різні діти, деякі розмовляють російською, англійською мовою і їх батьки просять звертатися до них цими мовами. Вихователі йдуть їм на зустріч, – розповіли «24 каналу» у відділі маркетингу МТА.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень