Колишнім поліклінікам Рівного після реорганізації хочуть змінити статус

Кажуть, краще від цього стане пацієнтам

У Рівному триває реорганізація колишніх поліклінік. Нині це три рівненських центри первинної медико-санітарної допомоги (центри ПМСД),

які мають реорганізувати у комунальні неприбуткові підприємства.

Це дозволить покращити роботу медперсоналу та надавати якісніші послуги пацієнтам, кажуть експерти.

По суті це процес автономізації медичних закладів, який спростить роботу головному лікарю, пояснив начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів:

З новим статусом головний лікар центру первинної допомоги зможе розпоряджатись грошима так, як він вважає за потрібне. Але при цьому над ним буде контроль, будуть створюватися наглядові ради.

 

І хочу відразу припинити всі спекуляції навколо питання про зміну статусу медичних закладів. Бо вже люди говорять, що у центру ПМCД зміниться статус і його можна буде приватизувати. Це неправда. Приватизувати центри первинної медичної допомоги апріорі неможливо.

Очікується, що дозвіл на автономізацію центрів первинної медичної допомоги надасть Рівненська міська рада на сесії 22 березня.

Після чого автономізовані заклади зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та з 1 липня перейти на нову модель фінансування.

Про початок цього процесу на Рівненщині ми писали раніше тут

Медичні заклади на Рівненщині більше не будуть бюджетними установами?

Стежте за нашими новинами у  Telegram  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень