Коли в Україні відновлять залізничне та інше транспортне сполучення

Попередні дати назвали на Рівненщині

Фото ілюстративне

В «Укрзалізниці» заявили, що готові до відновлення роботи. Компанія вже розробила план поетапного повернення приміського сполучення.

Однак запустять потяги не раніше кінця травня. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Каже, що за попередніми планами, приміські потяги можуть почати курсувати лише з 29 травня, адже саме цю дату називають в Мінінфраструктури.

Спершу на лінію випустять до 50% приміських поїздів.

А от повністю відновить роботу залізниця тільки з 12 червня - за умови, що відповідний план затвердить уряд, наголошує заступник очільника краю:

План відновлення регулярного міжміського сполучення вже розробили в Мінінфраструктури. Але він передбачає три етапи.

 

Перший, імовірно, розпочнеться з 22 травня. Це запуск міських автомобільних перевезень, окрім маршрутних таксі, та приміських перевезень у межах одного району, - пояснив чиновник.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Другий етап може розпочатися з 29 травня. Він передбачає запуск внутрішньообласних перевезень, внутрішнього авіасполучення і вихід до 50% приміських поїздів. Також буде 42 пари поїздів далекого прямування категорії «інтерсіті» та «нічний експрес». Зокрема, у західному напрямку планують запустити 11 пар таких поїздів.

 

А вже з 9 червня – у межах другого етапу – передбачається запуск міжобласних і міжнародних автомобільних перевезень. Зокрема, маршрутних таксі. Тоді - з 12 червня - планується запуск 100% приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби, а також усіх пасажирських поїздів згідно з графіком, - розповів Сергій Подолін.

Щодо третього етапу, а це повне відновлення повноцінного транспортного сполучення в країні, то він розпочнеться лише по завершенню карантину в Україні.

Варто наголосити, що це - не остаточні дати, адже Кабмін ще не погодив відповідний план Міністерства інфраструктури.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень