Коли у Рівному зможуть відкрити дитсадки

І від чого це залежить

Роботу дитсадків планують відновити вже з наступного понеділка, 25 травня. Про це напередодні заявили в уряді.

Однак чи запрацюють дошкільні начальні заклади саме з цього числа, поки невідомо. Справа в тому, що таке рішення мають почергово прийняти на кількох рівнях.

Від чого залежить дата відкриття дитсадків у Рівному - розповіла заступниця начальника міського управління освіти Катерина Сичик:

Має бути насамперед постанова Кабміну, щоб можна було щось робити на місцях. Поки що такої інформації у нас немає і жодних роз’яснень до нас не надходило.

 

Щодо підготовки, то це буде робота не одного дня. Для того, щоб відновити роботу закладів дошкільної освіти, треба чимало вирішити організаційних питань і для цього треба нормативні документи.

 

Перше – це постанова Кабінету Міністрів, далі – орган місцевого самоврядування має на місці прийняти нормативний документ про відновлення роботи (після засідання комісії ТЕБ та НС), а потім видасть розпорядження міський голова.

Лише після цього почнеться підготовка до відкриття ДНЗ.

На цьому рівні також потрібно вирішити немало питань, каже Катерина Сичик:

Я вважаю, що наступним етапом роботи має стати організація груп для дітей, батьки яких працюють. Також маємо забезпечити заклади деззасобами, антисептиками, безконтактними термометрами та засобами індивідуального захисту для працівників. Це чималий шмат роботи.

 

Крім того, управлінню освіти треба буде ще визначити черговість прийняття дітей та алгоритм прийняття дітей. Тоді – проводити нараду з директорами дошкільних навчальних закладів, з’ясувати стан здоров’я самих працівників цих закладів, обговорити правила роботи дитсадків і правила для батьків.

 

Приготуватися – це не стільки від нас залежить, як від того, що буде на рівні місцевого самоврядування.

Однак поки що в управлінні освіти лише чекають на документи та урядові роз’яснення.

До слова, працівникам ДНЗ під час карантину виплачують заробітну плату, але за тарифікацією. Тобто, без різних надбавок.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень