Коли у Рівному встановлять скульптури митця з Німеччини

Нагадаємо, меморіальні знаки жертвам Другої світової мали з’явитися у Рівному у понеділок

Сьогодні, 3 липня, в Рівному мала відбутися офіційна церемонія встановлення меморіальних знаків жертвам нацизму, які загинули у Рівному під час Другої світової війни.

Привезти і встановити ці знаки мав німецький митець Гюнтер Демніг – на Театральній площі, біля Свято-Воскресенського собору, провулку Ігоря Волошина,19А і Соборній,96 . Але згодом організатори акції повідомили, що захід переноситься на невизначений термін.

Ми зателефонували одному з організаторів заходу, Максиму Гону.

Він повідомив, що сам Гюнтер Демніг в офіційному листі сказав, що меморіальні знаки не вдалося розмитнити на українському кордоні. Але, чому саме на митниці у Чернівцях  виникли «заминки», організатор не знає. Незважаючи на перешкоди, акція повинна відбутися, проте, Максим Гон попереджає, що через технічні питання і інші нюанси Рівне врешті побачить меморіальні знаки не скоро.

Внутрішньо відчуваю, що не раніше, ніж за місяць, а можливо й через декілька місяців. Хоча керівництву допомагає місцева влада, потрібно буде налагодити зв’язки з закордоном, узгодити написи і переклади і підлаштуватися під графік німецького скульптора, бо меморіальні камені він виготовляє самостійно в своїй майстерні,

-  так каже організатор заходу про його перенесення.

Нагадаємо, меморіальні знаки планували встановити жертвам Голокосту -  відомій поетесі - Зузанні Гінчанці, Якобу та Рахелі Круликам, Праведнику народів світу - Якову Сухенку та отцю Володимиру Мисечку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень