Коли у Рівному встановлять пам’ятник загиблим в АТО?

Це питання цікавить багатьох рівнян, особливо членів сімей загиблих на Сході України

Саме з родинами загиблих в АТО та, на Майдані, мають поговорити з приводу розташування пам’ятника та його зовнішнього вигляду.

Питання встановлення такого пам’ятника – на часі, каже очільник управління культури у туризму міської ради Тарас Максименко


Пам’ятник АТОвцям – наступний, після пам’ятника Косміаді, який встановлюватимуть за кошти з міського бюджету. Вже є макет, його зовнішній вигляд, орієнтовне місце розташування пам’ятника має бути погоджене в першу чергу з усіма сім’ями загиблих в АТО. Поки є така модель: ангели, на руках у яких рушники. Ці ангели здіймаються в небо. 


Зауважимо, що Тарас Максименко не назвав навіть орієнтовної суму виготовлення та встановлення пам’ятника. 

Чиновник запевняє, що це має бути не велика сума грошей.


Як відомо, ще рік тому міськрада нібито виділила землю на такий пам’ятник. Однак тоді йшла мова про те, що він матиме назву «пам’ятника Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО» 

Зокрема, його хотіли розташувати за кінопалацом «Україна» на Чайчиній алеї.

Досі цей пам’ятник бачили лише у вигляді проекту.

Нагадаємо, його розробив рівненський архітектор Микола Шолудько. За його задумом, пам’ятник матиме у собі декілька складових. Композиція уособлюватиме лампадку та капличку із двома янголами, які урочисто підносять рушник із вдячністю загиблим Героям і впевненістю у відродженні України.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень