Коли у міжнародний аеропорт «Рівне» зайдуть лоукости?

Відповідь на ці питання дали чиновники та керівник міжнародного аеропорту Рівне

Редакція "Радіо Трек" звернулася із листом до офіційних представників Ryanair. Фото ілюстративне

Питання лоукостів в Україні віднедавна стало «болючим», але ходять чутки, що з часом у регіональних аеропортах можна буде користуватись дешевими послугами від популярних європейських авіаперевізників.

Про лоукости у Рівному ми запитали компетентних людей – владців, які за цей напрямок відповідають, а також директора міжнародного аеропорту «Рівне».

Насинюк показував владцям, що треба ремонтувати. Ще у травні 2017 року. Фото Радіо Трек

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко в ефірі «Радіо Трек» повідомив, що наше летовище готують для літаків, з якими працюють лоукости.

Ігор Тимошенко пояснив:

Поки переговорів із відомими лоукостами, такими як Wizzair чи Ryanair, область не веде. Але нині вивчаємо співпрацю із менш відомими авіаперевізниками.  Зараз на рівненському  летовищі іде проект реконструкції руліжної доріжки. Це дасть можливість зайти в майбутньому лоукостам, бо ці компанії в основному літають боїнгами.

Ігор Тимошенко припустив, що до Покрови ремонт руліжної доріжки завершиться і тоді можна буде думати над тим, аби «запрошувати» боїнги на летовище у  Рівному.

Тим часом директор Державного міжнародного аеропорту «Рівне» Ігор Насинюк підтвердив інформацію про ремонт:

Якщо з фінансуванням буде все нормально, то і справді, до Покрови можемо завершити. Поки ми замовили у Чехії спеціальні вогні, призначені для світлового маркування кордонів руліжної доріжки і стоянки літаків. У нас в аеропорту встановлена чеська система, тому потрібне саме це освітлення.

Також Ігор Насинюк обмовився про те, що рівненським летовищем зацікавились поляки. Зокрема, після ремонту руліжної доріжки можна буде говорити про співпрацю із компанією польських авіаліній «LOT».

Нагадаємо, реконструкція руліжної доріжки коштувала області 3,5 мільйони гривень.

Зауважимо, рівненський аеропорт отримає до 2023 року 135 млн грн на модернізацію власної інфраструктури в рамках реалізації держпрограми Кабінету міністрів України.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень