У Рівному назвали дату подорожчання проїзду у тролейбусах

Підвищити плату планують на 50 копійок

Розповідає начальник міського управління транспорту  і зв'язку Віталій Миронюк:

Це може відбутися тільки з 1 жовтня, оскільки з 1 вересня піднімається ціна на електроенергію. 13 вересня відбудеться засідання міськвиконкому. І тільки міськвиконком може погодитись чи не погодитись на підняття  тарифу. Будуть наведені всі аргументи "за", "проти". Має ще відбутися громадське обговорення. Але, якщо ви зауважили, ми - в числі останніх, хто ще не підняв тариф. Ну, наприклад, Житомир, Луцьк, Івано-Франківськ, Львів, Тернопоіль - вже 2 гривні, Вінниця з 1 липня - 3 гривні.  

 

Ще тільки у Хмельницькому та Рівному, за словами п. Миронюка, проїзд у тролейбусах коштує 1,5 гривні. Таку ціну у Рівному утримували з 2013 року. Відтоді мінімальна зарплата в державі зросла з 1218 до 1450 гривень. А з 1 грудня вона зросте до 1600 гривень, тобто на 40%. Якщо у 2013 році ціна 1 кіловата енергії була 36,4 копійки, то з 1 березня 2016 року вона вже 99 копійок. А з 1 вересня буде 1 грн. 29 копійок.  За таких обставин втримати тариф і не зупинити підприємство "Рівнеелектроавтотранс, каже начальник управління транспорту, " неможливо.  

Тим паче, що цього року компенсації за перевезення підговиків у Держбюджеті не передбачено і все це частково покривається за рахунок міського бюджету. Чи буде можливість у міського бюджету наступного року виділяти кошти - велике питання, бо сума - серйозна: понад 20 мільйонів гривень. Тому, щоб не було бунтів, протестів, зупинки руху тролейбусів, як в інших обласних центрах ( таке було в Сумах, Чернівцях), порушуємо питання про підняття тарифу на проїзд, щонайменше, на 50 копійок - до 2 гривень. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень