Колишня «Русана» у Рівному – об’єкт культурної спадщини

Цей статус приміщення прокуратура відстояла у Верховному суді

Прокуратура відстояла у Верховному Суді статус об’єкта культурної спадщини будинку на вул. 16 липня у Рівному.

Відповідно до рішення суду приватному товариству відмовили у визнанні протиправним та скасуванні розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації «Про взяття на облік об’єкта культурної спадщини».

Йдеться про одну з найстаріших будівель на території Рівного, яка розташована на вул. 16 липня і входить до палацового комплексу князів Любомирських.

Це приміщення з 2010 року перебуває в оренді у приватного товариства. У 2019-ому, розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації будинок, як об’єкт архітектури кінця XVIII-початку XX століття, занесено до переліку об’єктів культурної спадщини.

Орендар з таким рішенням не погодився і звернувся до Рівненського окружного адміністративного суду з позовом про визнання протиправним та скасування розпорядження.

Проте Верховний Суд врахував позицію прокуратури, та закріпив за вказаною будівлею статус об’єкта культурної спадщини.

Рішення суду обмежує можливості реконструкції приміщення та накладає на орендаря додаткові обов’язки щодо збереження пам'ятки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень