Коли на ХАЕС запрацює комплекс з перероблення радіоактивних відходів

Наразі триває спорудження бетонного фундаменту

На Хмельницькій АЕС відбулась нарада щодо будівництва комплексу з перероблювання радіоактивних відходів.

За словами т. в. о. заступника генерального директора з капітального будівництва ВП ХАЕС Юрія Черненка, зараз триває етап спорудження бетонного фундаменту, наразі здійснюється його армування.

Розглядалися під час робочої наради також питання щодо своєчасного надання проєктної документації. Зокрема, йдеться і про авторський нагляд, який дозволить оперативно розв’язувати питання проєктування вже під час безпосереднього виконання робіт.

Будівництво і введення в експлуатацію комплексу дозволить забезпечити перероблення і доведення радіоактивних відходів до стану, придатного для тривалого зберігання відходів та відправку для захоронення на спеціалізованих підприємствах поводження з відходами.

Початок дослідної експлуатації комплексу заплановано на 2023 рік.

Забезпечення перероблення технологічних радіоактивних відходів  АЕС у продукт, що придатний для транспортування і довгострокового безпечного зберігання або захоронення, демонструє суспільству спроможність атомників дотримуватись фундаментального принципу безпеки поводження з відходами, і є необхідною умовою для стійкого та безпечного розвитку ядерноенергетичного комплексу України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень