Колектори нам не конкуренти: у Рівне «зайдуть» приватні виконавці

В Україні вже існує практика роботи із боржниками із залученням приватних виконавців

Фото ілюстративне

Приватні виконавці з’являться і у Рівному. Поява приватних виконавців створить конкурентне середовище у цій сфері, запевнила очільниця обласного територіального правління юстиції Іванна Смачило.

За словами Іванни Смачило, державні виконавці залишаються, тому що є ряд проваджень, за якими можна буде звертатися тільки до них.

Щоправда, цих проваджень у державних виконавців буде менше. Повертаючись до теми приватних виконавців, варто зауважити, що таке нововведення буде зручним для самих громадян.

На цьому наголосила Іванна Смачило:

Конкурентне середовище дозволить людям самим вибирати того, хто швидко і законно забезпечить виконання судового рішення.
У найближчі місяці матимемо і перших приватних виконавців у Рівненській області – зокрема, 5 людей вже навчаються і складатимуть іспити для здійснення цієї діяльності.

Іванна Смачило просить не плутати виконавців, як державних так і приватних, із колекторами.

Пояснює Іванна Смачило:

Дзвонити і шантажувати вас виконавець не має права. Не плутайте їх із колекторами. Колектори - це взагалі ситуація поза межами закону. У виконавця, приватного чи державного, в інструкції чітко прописано, що він може робити. За наслідком цієї дії ми можемо слідкувати в режимі реального часу. Більше того, після будь-якої дії виконавця наступають реальні наслідки для боржника. Це штраф, стягнення боргу, або, наприклад, подання до суду про обмеження виїзду за кордон.

Відомо, що юрисдикція приватних виконавців буде обмеженою. Зокрема, приватні виконавці не займатимуться виконанням рішень, за якими боржником є держава і державні органи.

Також вони не зможуть виконувати: рішення адміністративних судів, рішення Європейського суду з прав людини. Також приватні виконавці не зможуть відбирати або передавати дитину, виселяти фізичних осіб. Також вони не зможуть конфісковувати майно боржника.

Іванна Смачило пояснила, що поки про вартість послуг приватних виконавців нічого невідомо. Імовірно, про суму домовлятиметься замовник.

Очільниця управління юстиції припустила, якщо інститут приватних виконавців вийде на рівень інституту приватного нотаріату, то це буде великим досягненням для країни.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень