Колапс із похованнями завтра може статися у Рівному

Суддя Денисюк підтвердив, що проблема є

Скандальні зміни до КПК, які не залишають у спокої суспільство, дивують навіть суддів.

Загалом вони стосуються багатьох аспектів роботи судово-правоохоронної системи, однак дещо не омине і пересічних громадян, у яких стається трагедія. Бо змінюють порядок процедури поховання, навіть при природній смерті.

Судді тепер матимуть розглядати клопотання правоохоронців на проведення розтину, а раніше це все відбувалося автоматично, пояснює головний суддя Рівненського міського суду Петро Денисюк:

 

 

- Підставою для розтину експерту повинна бути ухвала слідчого судді або доручення, що доручає провести такий розтин і дати заключення. Якщо раніше суди до цього відношення ніякого не мали, лише, коли насильницька смерть, вбивство, тощо, де було обов’язковим проведення експертизи, то зараз зробили для всіх. Людина навіть в лікарні лікувалася, помирає, і лікарі теж викликатимуть, бо експерт має дати заключення по причині смерті, інакше не буде хоронити. Ви можете собі уявити скільки людей буде знаходитися…по-перше, у нас навіть немає умов, де їх зберігати.

 

На розгляд клопотання слідчому судді дається 5 днів – пише закон. Але, якщо так станеться, каже Петро Денисюк, звичайно ці справи розглядатимуть першочергово. Невідомо, що робити у вихідні і святкові дні, бо суди - не оперативний орган.

До прикладу, торік на Рівненщині зареєстровано понад 1 800 смертей, у Рівному – 800, це приблизно 2-3 смерті на день.

І якщо завтра Верховна Рада таки ухвалить правки до КПК, усі ці випадки проходитимуть через суд, що раніше відбулося без його участі. 

Слідкуй за нашими новинами у  Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень