ТОП-10 книг, які варто прочитати кожному чоловіку

Підбірка книг із "чоловічим характером"

1. Джон Фаулз “Колекціонер”

Книга про відчайдушні спроби знайти кохання. І хоча головний герой вибирає жахливий спосіб для приборкання коханої, ця книга не втрачає своєї елегантності. Просто потрібно відкинути усі упередження і спробувати зрозуміти цього безумця. 

2. Ден Браун "Код да Вінчі"

Ця історія про неймовірне розслідування і приголомшливі відкриття Роберта Ленґдона та Софі Неве, без перебільшення, перевернула світ. Ден Браун створив легенду, в яку повірили всі, — попри відчайдушний опір Ватикану.

Дену Брауну вдалося, як нікому до нього, наочно довести, що так звана історія та політика — це тільки ширма, за якою приховані величезні таємниці...

3. Александр Дюма "Граф Монте Крісто"

Роман розповідає історію юнака Едмона Дантеса, несправедливо звинуваченого й запротореного у в'язницю в замку Іф, де він провів 14 років. Дантесу щастить неймовірним способом утекти й відшукати скарб, про який йому розповів інший в'язень.

Дантес відшукує своїх кривдників, які на той час вже здійснили кар'єру й займають високе положення в суспільстві, й руйнує їхнє життя, але врешті-решт, після здійсненої помсти, залишається із пусткою в душі.

4. Чарльз Буковскі "Жінки"

Шокуючий і надмірно відвертий Буковскі славиться своєю іронією, великою кількістю гарячих інтимних сцен і динамічністю розповіді.

Головний герой Генрі Чінаскі просто і відкрито розповідає про свою найбільшу пристрасть - непереборну любов до слабкої статі. Він щиро і досить грубо захоплюється жінками, хизується подвигами у ліжку і часом поводиться по-скотськи. Як водиться, під маскою аморального виродка ховається безмірна самотність.

5. Кен Кізі "Над гніздом зозулі»

Роман Кена Кізі наробив багато галасу в літературному співтоваристві і став культовим. Хитромудрий Рендл Макмерфі домагається переведення з громадської в'язниці в психіатричну клініку. Там він стикається з жорсткими порядками, що їх диктує злісна старша медсестра.

Головний герой намагається бунтувати проти системи, але його спроби так і не увінчалися успіхом. 

6. Ярослав Гашек «Пригоди бравого солдата Швейка»

Війна - справа нелегка і мало кому вистачає сміливості писати про неї з гумором. Таким сміливцем став Ярослав Гашек, який створив, мабуть, кращий сатиричний твір на військову тему. У цій книзі нещадно висміюється вся дурість і безглуздість кровопролиття.

Автор допомагає нам скинути з очей шори і навчитися відрізняти патріотизм щирий від крикливого пафосу, за допомогою якого сильні світу цього женуть нас на бійні - туди, де люди вбивають, страждають, гинуть. Гашек жорстко висміяв не тільки армію і держапарат, а й удаваних святош.

7. Жоржі Амаду «Капітани піску»

За мотивами роману зняли фільм «Генерали піщаних кар'єрів». Амаду описує нелегке життя бразильських підлітків-безпритульників. Діти вулиць ведуть аморальний спосіб життя: п'ють, курять, лаються, крадуть.

Хлопці захоплено займаються капоейрою - складним бойовим танцем, за допомогою якого можна знешкодити (або навіть убити) противника. Персонажі книги на перший погляд - юні і безжальні монстри, ось тільки чудовиськами вони стали через байдужість оточуючих і жадібність влади, що породжує армії жебраків і покинутих сиріт.

8. Даніель Дефо «Робінзон Крузо»

«Робінзон Крузо» — найвідоміший твір англійського письменника Данієля Дефо, у якому розповідається про дивовижні та надзвичайні пригоди моряка з Йорка, який потрапив на безлюдний острів і прожив там 28 років. Робінзон полює, ловить рибу, розводить худобу і вирощує город. Йому нестерпно хочеться опинитися серед людей і його мрія здійснюється.

9. Маріо П'юзо «Хрещений батько»

Роман Маріо П'юзо розповідає про життя одного з могутніх мафіозних кланів Америки - сім'ю дона Корлеоне. 

Батько Віто Андоліні, який не вгодив сицилійської мафії, був убитий, коли Віто було всього дванадцять. Мафія продовжує полювати і за хлопчиком, і його змушені відправити до Америки. Віто змінює там своє прізвище і стає Корлеоне...

10. Габріель Гарсія Маркес «Сто років самотності» 

Роман описує історію життя родини Буендіа та їхнього містечка Макондо впродовж ста років. Переплітаючи казки, старовинні перекази, легенди і притчі, розсуваючи межі реального до меж фантастичного, Маркес описує історію відірваного від світу маленького містечка Макондо, де живуть кілька поколінь роду Буендіа, кожен з представників якого несе в собі печатку самотності.

Роз'єднаність членів сім'ї, їхня нездатність порозумітися, набувають у романі воістину міфологічного характеру, призводячи до загибелі роду.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: Книги
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень