«Ключ був у дверях. Неуважність працівника», - про втечу дітей з центру реабілітації на Рівненщині

Подробиці втечі з'ясовував Радіо Трек

На фото ліворуч - Юрій Огороднічук, праворуч - Анатолій Шевчук 

Двоє вихованців обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що в селі Олександрія Рівненського району, втекли позавчора із закладу. Це 14-річний Анатолій Шевчук з Вараша та 16-річний Юрій Огороднічук з села Тайкури Рівненського району.

Директор центру соціально-психологічної реабілітації дітей Сергій Якобчук каже, що діти змогли втекти, бо працівник залишив у дверях ключ від корпусу:

Після 20 години діти перебували у спальному корпусі. Корпус був зачинений. І діти ці підійшли до дверей. Відкрили їх. Вийшли, прикрили. Хвилин десять потому хватилися, почали їх шукати, і вже не знайшли.

 

Ключ був у дверях. Неуважність нашого працівника в принципі. Хоча це – таке діло. У дітей був вільний час. Вони могли і вийти на вулицю. Це ж не заборонено. Восьма година вечора – це ще не час спати.

 

За словами Сергія Якобчука, старший зі втікачів, Юрій, виховувався у дитбудинку сімейного типу. І потрапив у реабілітаційний центр, бо батьки-вихователі не в змозі були з ним справитися. Так само потрапив у заклад і молодший – Анатолій. З ним не могла справитися мама.

Сергій Якобчук каже, що ці діти регулярно тікають.

Діти - проблемні. І з навчанням у них проблеми, і з поведінкою. Намагаємося їм допомогти, наскільки це можливо.

 

Юра у центрі реабілітації понад місяць перебував. А Анатолій досить давно. Вже другий раз потрапив до нас.

 

Хлопців не можна назвати друзями. Просто так сталося, що разом втекли.

 

Обоє вже тікали не раз, в тому числі і від нас. І в нас перебували, бо регулярно залишали місце проживання. Таку вони мають рису. Подобається їм вести бродячий спосіб життя.

Юра за понад місяць перебування у реабілітаційному центрі втік уже вдруге. Сергій Якобчук каже, що перший раз його знайшли у рідному селі Тайкури. Як пояснив малолітній втікач, він познайомився з дівчинкою з цього села, тож хотів з нею зустрітися, та й мама у нього там живе.

А Анатолій тікав вже не раз. Йому подобається гострота відчуттів, бути одному в місті. Його знаходили у попередні рази в різних місцях.

Фото ОГО

Сергій Якобчук

Сергій Якобчук не пов’язує дитячі втечі з поганим ставленням педагогів чи незадовільними умовами у закладі. Адже і колектив у них, каже, професійний, і умови перебування гарні.

Але в сім'ї більше свободи. А у нас - закрита територія. Діти самовільно не мають права далеко заходити. Тобто, існують певні обмеження. А ще накладаються їхні поведінкові реакції. Тож втечі трапляються. І тікають не тільки з центру. Частіше - з навчання у школі. Адже навчаються в Олександрійських школах. А школа - не тюрма, мурів нема, можна вільно виходити з неї.

Нагадаємо, що поліція оголосила про розшук цих дітей. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень