Україна може звільнити і Крим, і Донбас: так слова Сі Цзіньпіна інтерпретує Арестович (ВІДЕО)

«Китай не любить тих, хто програв» (с)

Результати війни залишаються не до кінця прогнозованим, але є багато ознак того, що шальки терезів схиляються у бік України.

Показником цього є різноманітні політичні чвари та спроби підважити роль Президента  (про що ніхто й подумати не смів на початку березня чи навіть квітня); різноманітні заяви на кшталт того, що «ця війна має закінчитися в Москві на руїнах Кремля» та багато чого іншого.

У цьому ключі цікавою є й інтерпретація Арестовичем слів лідера КНР про «визнання територіальної цілісності України» у програмі «Фейгін Лайв».

Як зауважив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович, голова КНР Сі Цзіньпін нечасто робить зовнішньополітичні заяви, отже, «це ретельно вивірена історія».

«Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив цікаву річ. Він заявив, що Китай поважає територіальну цілісність України. Вважає, що треба вирішити все дипломатичним шляхом.

 

Територіальна цілісність України, нагадую, це Крим та Донбас. Це не лише ті території, які зараз захоплені. Китай зробив свій вибір. Китайські лідери такими словами не кидаються. Це дуже ретельно вивірена історія.

 

Він (китайський лідер – ред.) нечасто робить зовнішньополітичні заяви. А це означає, що китайське керівництво провело консультації та зробило висновок, що за результатами цієї війни Україна може звільнити всю свою територію, включаючи Крим та Донбас».

Арестович зауважив, що аналогічну заяву зробив і міністр закордонних справ Дмитро Кулєба вчора, 10 травня.

«До 23-го говорили, що лише політико-дипломатичним шляхом, а зараз ми бачимо можливість звільнити всю територію України».

 

Арестович також зазначив, що китайці дуже не люблять тих, хто програв:

 

«А ще більше вони не люблять тих, хто дурить, а потім програє, як зробив Путін».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень